16.9 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Guvernul alocă 7,5 milioane lei, prin Programul de susţinere a producţiei de usturoi

”Pentru a fi consideraţi eligibili, producătorii agricoli trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp şi să obţină o producţie de minimum 3 kg usturoi/10 mp. Sprijinul financiar este de maximum 3.000 euro/ha, iar cererile se se depun până la data de 15 mai inclusiv”, a informat Ministerul Agriculturii, conform News.ro.

Prin acest act normativ se îmbunătăţeşte cadrul legal existent prin următoarele reglementări: valorificarea producţiei de usturoi se va face în perioada 1 iulie-20 noiembrie, iar documentele justificative se vor depune până la data de 27 noiembrie; în vederea monitorizării calităţii usturoiului care se oferă populaţiei, potenţialii beneficiari trebuie să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, ce va fi verificat de către Autoritatea Naţională Fitosanitară, arată ministerul.

De asemenea, pentru acurateţea datelor privind suprafeţele deţinute şi cultivate cu usturoi, se solicită beneficiarilor o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi în anul de cerere.

Verificarea se va face de către reprezentanţii DAJ a culturii, înainte de recoltare, cu evaluarea producţiei.

Procedura de inspecţie şi verificare se realizează de către structura cu atribuţii în inspecţii tehnice din cadrul MADR şi se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de maximum zece zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Ultima oră
Pe aceeași temă