7.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Germanii vor face studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului în România

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat marți că licitația pentu întocmirea studiului de fezabilitate în vederea exploatării grafitului în România a fost câștigată de o firmă din Germania.

„Licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom. Câștigătorul licitației este o firmă cu o bună reputație: consultantul german Roland Berger. O firmă specializată în domeniu, cu expertiză internațională”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui.

Astfel, România poate ocupa un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta foarte ușor, fără să fie nevoie de subvenții sau scheme de ajutor de stat plătite din banii contribuabililor.

„Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor și a panourilor solare folosesc grafenul, care se obține din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România. Iată că România poate face și produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susținute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel și fel de șefi care nu și-ar găsi de muncă în nicio companie privată”, a mai scris recent ministrul pe rețeaua de socializare.

Dacă s-ar aplica toate normele de mediu agreate de UE, atunci, conform lui Năsui, din ultimele prospecțiuni, zăcământul în cele două exploatații din zona Baia de Fier, Cătălinu și Ungurelașu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare.

Ultima oră
Pe aceeași temă