7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeEconomieFoto interviuUltimul interviu al lui John Lennon, publicat de revista Rolling Stones

Ultimul interviu al lui John Lennon, publicat de revista Rolling Stones

Revista Rolling Stone a publicat, în premieră şi în versiune integrală, ultimul interviu acordat de John Lennon, realizat cu trei zile înainte ca fostul membru al trupei The Beatles să fie împuşcat mortal, la New York, pe 8 decembrie 1980, scrie Mediafax.

Editorii revistei Rolling Stone au declarat că cele nouă ore de discuţii purtate de John Lennon cu jurnalistul Jonathan Cott reprezintă ultimul interviu acordat de muzicianul britanic ce a fost publicat într-o versiune printată. John Lennon a fost asasinat în faţa imobilului în care locuia, pe 8 decembrie 1980, la vârsta de 40 de ani.

Revista Rolling Stone a publicat pasaje din acel interviu la puţin timp după moartea lui John Lennon, însă Jonathan Cott nu a transcris decât recent înregistrările audio ale tuturor celor nouă ore de discuţii purtate cu muzicianul britanic.

“La începutul acestui an, făceam curăţenie în biroul meu şi am găsit câteva casete pe care scria «John Lennon, 5 decembrie 1980»”, a declarat jurnalistul american.

“Au trecut 30 de ani de când ascultasem acele casete, iar după ce le-am pus în casetofon, acea voce vie, înălţătoare, a început să se audă, ieşind din magica bandă magnetică”, a adăugat Jonathan Cott.

În acel interviu, John Lennon i-a atacat pe fanii şi pe criticii săi care l-au “vânat” sistematic în timpul celor cinci ani de pauză muzicală pe care acesta şi-a impus-o la sfârşitul anilor ’70.

“Ceea ce îşi doresc ei este să venereze eroi morţi, precum Sid Vicious şi James Dean. Nu sunt interesat să devin un erou mort. Aşadar, să uităm de ei”, a declarat John Lennon.

Totodată, Lennon a vorbit despre posibilitatea de a pleca din nou într-un turneu mondial.

“S-ar putea să facem acest lucru. Însă nu vor mai exista artificii, rujuri şi lumini strălucitoare pe scenă. Va trebui să fie un tip de spectacol confortabil. Însă acest lucru nu înseamnă că nu va fi şi amuzant. Ne-am născut rockeri, o vom lua de la capăt. Avem timp suficient, nu-i aşa? Avem timp suficient”, a declarat Lennon.

Yoko Ono, soţia lui John Lennon, care se afla alături de muzician când acesta a fost asasinat, a participat la publicarea acestui interviu integral ce comemorează 30 de ani de la moartea fostului solist al trupei The Beatles.

Acest număr al revistei Rolling Stone va putea fi găsit la chioşcurile de ziare începând de vineri.

Cele mai citite
00:00:31

VIDEO. Joe Biden instalația din bradul național de Crăciun

Președintele american Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, au participat joi (30 noiembrie) la tradiția anuală de aprindere a Bradului Național de Crăciun...
00:00:31

VIDEO. Joe Biden instalația din bradul național de Crăciun

Președintele american Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, au participat joi (30 noiembrie) la tradiția anuală de aprindere a Bradului Național de Crăciun...

Studiu. Unde intenționează să-și petreacă sărbătorile de iarnă românii în acest an

Cei mai mulţi români (64%) intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, într-un cadru restrâns al familiei, în timp ce 21% optează pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă