15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuOperaţia lui Florin Cioabă s-a încheiat cu succes

Operaţia lui Florin Cioabă s-a încheiat cu succes

Intervenţia chirurgicală prin care medicii i-au montat lui Florin Cioabă un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge, s-a încheiat cu succes la ora 22.00, relatează Mediafax.

Procedura a început la ora 18.00 şi a fost una extrem de riscantă, au spus surse apropiate familiei.

Citeşte şi Florin Cioabă, operat de urgenţă în Antalya

Potrivit aceloraşi surse, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumţi în Turcia şi în lume pentru astfel de intervenţii prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.

Intervenţia a făcută după ce Florin Cioabă, aflat în stare gravă şi ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei.

Ministerul Sănătăţii (MS) a precizat că, potrivit informaţiilor primite din partea medicilor din Antalya şi din partea echipei medicale din România, starea de sănătate a lui Florin Cioabă nu permite momentan repatrierea acestuia.

“În cazul în care se va pune problema transferului pacientului Florin Cioabă în România, MS în colaborare cu MAI vor sprijini familia pacientului şi vor pune la dispoziţia acestora avionul SMURD, costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, fiind suportat de către familia pacientului”, a mai precizat MS.

Tot MS a informat, joi că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au obţinut informaţii despre starea lui Florin Cioabă de la medicii din spitalul din Antalya şi, ulterior, au ţinut legătura permanent cu doctorul Şerban Brădişteanu, care se afla la unitatea medicală unde este internat acesta, pentru a vedea care este situaţia medicală şi pentru a sprijini, din punct de vedere medical, familia, în caz de nevoie, s-a arătat într-un comunicat remis agenţiei.

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.

Şerban Brădişteanu a spus, pe Aeroportul “Henri Coandă”, la revenirea în ţară după ce a fost în Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, că în prezent se vorbeşte despre şansele acestuia de a rămâne în viaţă, starea lui fiind gravă.

“Starea lui Cioabă este foarte gravă, în acest moment vorbim de şansele de a rămâne în viaţă, nu de recuperare”, a precizat medicul.

Şerban Brădişteanu a mai spus că circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, dar nu se poate vorbi de leziuni cerebrale ireversibile, ci de “stupoare cerebrală”. De asemenea, capacitatea de contracţie a inimii este redusă, dar Florin Cioabă recuperează zilnic, iar infarctul i-a afectat şi rinichii, fiind instalat un sistem de suport renal.

Medicul a adăugat că intervenţia promptă şi profesionalismul medicilor din Turcia au făcut ca Florin Cioabă să înceapă să recupereze după infarct, dar starea lui rămâne în continuare foarte gravă.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...
Ultima oră
Pe aceeași temă