13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviu“Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, cros caritabil organizat...

“Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, cros caritabil organizat în cadrul proiectului “Ajut un copil” (P)

Pe data de 9 septembrie 2017, Asociația Diaconia Filiala Măgurele dă startul crosului “Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, ediția 2017, eveniment menit să promoveze proiectul “Ajut un copil”, dar și un mod de viață sănătos.

“Goana după sănătate” este al doilea eveniment major organizat în cadrul proiectului “Ajut un copil”, după “Campionatul de fotbal al elevilor din Magurele”, desfășurat de-a lungul mai multor săptămâni în iarna 2016 – 2017, cu sprijinul LPF și implicarea lui Gheorghe Hagi.

Crosul “Goana după sănătate” se va desfășura în orașul Măgurele, județul Ilfov. Participanții vor fi copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, precum și adulți de până la 90 de ani, urmând a lua startul începând cu oră 9:30. , pe două trasee deja stabilite.

Anul acesta, crosul “Goana după sănătate” beneficiază de susținerea unor nume reperezentative ale showbiz-ului și sportului românesc, precum: Monica Davidescu, Aurelian Temisan, Maricica Puică, Valeria Racilă van Groningen, Laura Badea, Ruby, Alb Negru, Theo Rose, Ionică Moroșanu, Rareș Varniote și Bogdan Tașcău, Ralflo, Dorian Popa, lista rămând deschisă pentru toți cei cu afinități umanitar-caritabile.

Pe partea tehnică, evenimentul se va desfășura sub directa îndrumare a reprezentanților RO Club Maraton și Elite Running, precum și cu suportul platformei de înscrieri la evenimente sportive, 42km.ro.

Organizatoric, crosul “Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, ediția 2017, beneficiază de suportul Primăriei Măgurele, al Poliției locale, al Jandarmeriei și al altor instituții publice abilitate.

Cu sprijinul susținătorilor și al sponsorilor, ne dorim ca evenimentul să constituie un pas înainte în dezvoltarea proiectului “Ajut un copil” și un impuls în implicarea publică într-un domeniu sensibil, cel al copiilor fără familii, completând astfel sistemul de stat într-un mod mai apropiat de necesitățile integrării copiilor în societatea românească.

Evenimentul sportiv se va încheia în aula Facultății de Fizică din orașul Măgurele, unde va avea loc festivitatea de premiere, urmată de un spectacol susținut de reprezentanți de renume ai showbiz-ului românesc.

Pasionații de alergare, dar nu numai, se pot înscrie la cros pe platforma evenimentului  www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro până la data de 07.09.2017. Taxa de participare a adulților în

Valoare de 40 lei este asimilată ca și donație umanitară, adolescenții și copii beneficiind de gratuitate 100%.

Despre proiectul “Ajut un copil”

Proiectul a luat naștere în anul 2014, după fericita întâmplare prin care Părintele Andrei Drăgan, preot paroh în localitatea Nefliu, Măgurele, a înfiat 3 copii orfani. În urma acestui eveniment, părintelui i-a venit ideea înființării unui așezământ social destinat unui număr de 20 de copii fără familii. “Am înfiat trei copii, pot să mai înfiez douazeci”, declară părintele Andrei, plin de încredere și entuziasm. 

Astfel, cu ajutorul Consiliului Local Măgurele, a demarat proiectul de construcție al așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii, de la vârste fragede până la 18 ani, în vederea integrării armonioase în societate.

Proiectul a atras atenția oamenilor de bine, proveniți din diverse medii, de la business-ul românesc și până la multinaționale, rezultând o echipă de proiect interdisciplinară, în măsură să susțină toate aspectele, de la cele legale și de autorizare, până la cele tehnice și financiare.

Pentru a asigura întregul cadru legal, în toamna anului 2016, cu implicarea echipei de proiect, a luat ființă Asociația Diaconia Filiala Măgurele, organizație non-profit și care va susține toate activitățile din cadrul proiectului “Ajut un copil”. 

Cele mai citite

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă