29.2 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCum au reacționat fanii „Top Gear” la suspendarea prezentatorului Jeremy Clarkson

Cum au reacționat fanii „Top Gear” la suspendarea prezentatorului Jeremy Clarkson

Peste 100.000 de persoane au semnat o petiţie online prin care îi cer postului de televiziune BBC să îl repună în drepturi pe Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii emisiunii Top Gear, care a fost suspendat, marţi, în urma unui conflict cu un producător al postului, informează Mediafax.

Citește și: Unul dintre prezentatorii emisiunii "Top Gear", suspendat de BBC. Află din ce cauză

Prezentatorul a fost suspendat, iar emisiunea a fost lăsată în aşteptare, după ce Clarkson ar fi încercat să îl lovească pe un producător.

Potrivit unor surse, cearta ar fi avut loc din cauza lipsei serviciilor de catering.

O purtătoare de cuvânt al BBC a declarat că nimeni altcineva nu a fost suspendat din cauza presupusei „ciondăneli" cu producătorul BBC, după încheierea unor filmări pentru emisiune la Newcastle.

„Nu a fost suspendat nimeni altcineva. Top Gear nu va fi difuzată duminică. BBC nu va face alte comentarii pentru moment", a declarat purtătoarea de cuvânt.

O campanie online a fost iniţiată sub hashtagul #BringBackClarkson pe Change.org de către bloggerul Guido Fawkes.

Fiica prezentatorului, Em Clarkson, a postat un mesaj de susţinere pentru tatăl ei pe rețeaua de socializare Twitter.

„O, BBC te rog primeşte-l înapoi… A început să gătească…", a scris fiica prezentatorului.

Citește și: O interpretă renumită va cânta în SPAȚIU. Vezi cine este

La câteva ore după anunţarea suspendării, coprezentatorul lui Clarkson a scris, tot pe Twitter, un mesaj legat de nedifuzarea emisiunii Top Gear.

„Se pare că nu va fi difuzată emisiunea Top Gear în acest weekend. Ce părere aveţi de difuzarea filmului Plutonul 633, în loc?", a scris coprezentatorul emisiunii.

Clarkson, care a comis o serie de gafe foarte mediatizate în ultimii ani, a primit ceea ce compania a prezentat drept „avertismentul final" în anul 2014.

Prezentatorul ar fi folosit un cuvânt cu caracter rasist în timp ce recita versurile cântecului „Eeny, Meeny, Miny Moe" în timpul unor filmări pentru BBC2. El s-a declarat îngrozit de faptul că ceea ce a spus a sunat rasist, iar cuvântul a fost editat.

Tabloidul The Sun, unde Clarkson este editorialist, a scris că acesta a ridicat din umeri când a aflat despre suspendare.

„Beau frumos o bere rece şi aştept să treacă fără efect", a spus prezentatorul.

Citește și: Cine va cânta la nunta cântăreței Lady Gaga

Ziarul a citat o sursă care a subliniat că prezentatorul este nevinovat.

Jeremy Clarkson este una dintre cele mai de succes vedete ale BBC. În anul financiar 2012-2013, veniturile totale ale lui Jeremy Clarkson au fost de aproape 20 de milioane de euro, potrivit raportului de activitate al BBC Wordwide, făcut public în anul 2013.

În anul 2014, presa britanică a relatat că Jeremy Clarkson a negociat cu BBC semnarea unui nou contract, cu o durată de trei ani şi în valoare de aproape 17 milioane de euro. Clarkson ar fi urmat să rămână prezentator al versiunii britanice a emisiunii „Top Gear" până în anul 2018.

Cele mai citite

Fosta judecătoare din dosarul lui Vlad Pascu va fi cercetată disciplinar de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o va cerceta pe judecătoarea care a condus primele ședințe de judecată în dosarul accidentului rutier din localitatea 2...

Biden îl numește pe Trump delincvent

Joe Biden l-a numit pentru prima dată "delincvent" pe rivalul său în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, Donald Trump, după verdictul...

CNSAS ar putea analiza acuzația contra lui Nicușor Dan, conform căreia actualul primar ar fi fost recrutat de Securitate

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) ar putea lua în discuție acuzația ridicată împotriva lui Nicușor Dan, conform căreia actualul primar al Capitalei...
Ultima oră
Pe aceeași temă