26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialJustițieFosta judecătoare din dosarul lui Vlad Pascu va fi cercetată disciplinar de...

Fosta judecătoare din dosarul lui Vlad Pascu va fi cercetată disciplinar de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o va cerceta pe judecătoarea care a condus primele ședințe de judecată în dosarul accidentului rutier din localitatea 2 Mai, accident soldat cu moartea a doi tineri.

Judecătoarea a șocat familiile victimelor prin modul cum a condus ședințele de judecată. Rudele victimelor au avut senzația că judecătoarea nici măcar nu cunoaște dosarul pe care îl judeca. La un moment dat, însăși ministra Justiției, Alina Gorghiu, s-a declarat nemulțumită de atitudinea judecătoarei și a salut intervenția Inspecției Judiciare în legătură cu respectiva judecătoare.

Inspecția Judiciară este subordonată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În cele din urmă, judecătoarea a cerut să fie transferată de la judecătoria Mangalia la o altă judecătorie, lucru care i s-a aprobat. Drept urmare, ea lucrează acum la Constanța, tot ca judecător.

Dosarul lui Vlad Pascu se judecă în continuare la Judecătoria Mangalia însă completul este condus de o altă judecătoare.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă