11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuComisarul Cattani, avocatul românilor din Italia

Comisarul Cattani, avocatul românilor din Italia

Michele Placido a.k.a. comisarul Corrado Cattani, cel mai cunoscut luptător împotriva mafiei siciliene, care făcea pe vremuri „victime” în rândul telespectatoarelor din întreaga lume, a venit în România în interes de serviciu. Michele Placido va produce un film împreună cu Bobby Păunescu, urmând ca filmările să fie realizate în ţara noastră. Pelicula va purta numele „Itaker” şi va ataca o problemă spinoasă în Italia, aceea a emigranţilor. Numai că de data aceasta nu va fi vorba de emigranţi români, ci chiar de cei italieni.

„Poporul nostru, în frunte cu politicienii, pare a avea o memorie foarte scurtă”

„Poporul nostru, în frunte cu politicienii, pare a avea o memorie foarte scurtă”, a declarat Michele Placido. „Se comportă extrem de urât cu emigranţii români şi albanezi, uitând cu desăvârşire că zeci de mii de italieni au luat pe vremuri calea emigraţiei. Vrem ca acest film, care tratează povestea emigranţilor italieni din anii ’60 care au plecat să-şi caute de lucru în Germania, să le reîmprospăteze memoria. Probabil că filmul va fi primit cu răceală în Italia unde, iată, bărbatul care a ucis zilele trecute o româncă, dându-i un pumn într-o staţie de metrou din Roma, a ajuns să fie aplaudat”. Michele Placido a vorbit în continuare despre lucrurile pozitive pe care românii le fac în Italia. „Eu conduc un teatru situat într-un cartier altădată rău famat din Roma. Pe vre­muri, acolo era locul unde se vindeau droguri şi unde rata criminalităţii era foarte ridicată. Acum, în acel cartier locuiesc foarte mulţi români care lucrează în construcţii. Datorită lor, străzile altădată periculoase sunt acum mai sigure. Nu ai să auzi însă vorbindu-se despre asta în presă. Pentru că televiziunile şi ziarele dau întotdeauna numai ştiri negative legate de români. Dar unii dintre noi cunoaştem adevărul.”

Italia este Vasluiul lui Bobby Păunescu

Filmul „Itaker” (titlul face o trimitere la Itaca, patria lui Ulise) va fi regizat de tânărul cineast Toni Trupia şi o va avea în rolul principal feminin pe Monica Bârlădeanu, cu care interpretul comisarului Cattani a mai colaborat la controversata peliculă „Vallanzasca – Îngerii răului”. Michele Placido şi-a rezervat şi el un rol în viitoarea peliculă, „pentru că vreau să fiu un martor al celor ce vor fi spuse în film”.  Actorul a fost întâmpinat la aeroport de fiica sa, Violante, care este tot actriţă şi care filmează în România la pelicula americană „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”, în care va juca împreună cu Nicolas Cage. „Fiica mea mi-a spus că Bucureştiul i se pare un oraş minunat, cu o energie deosebită dată de tinerii care locuiesc aici.” Actorul a încercat deja vinul roşu românesc şi aşteaptă cu nerăbdare să-l încerce şi pe cel alb, despre care a auzit că este chiar mai bun. Bobby Păunescu a declarat că el este legat de Italia pentru că acolo s-a născut şi că ar fi făcut oricum filme despre această ţară, chiar dacă nu ar fi apărut fenomenul migraţiei masive a românilor acolo. „Eu fac filme despre Italia aşa cum face Porumboiu filme despre Vaslui”, a explicat producătorul român. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă