23.4 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuBar Master Competition, un concurs plin de culoare si spectaculozitate

Bar Master Competition, un concurs plin de culoare si spectaculozitate

Joi seara, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, in cadrul Champions, the American Sports Bar and Restaurant, a avut loc prima etapa a Bar Master Competition, eveniment organizat pentru prima data de revista „Food & Bar Magazine”.
Bar Master Competition este un concurs national destinat barmanilor, in sistem liga, care include cinci etape desfasurate in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj si Iasi, finala avand loc la Bucuresti, in luna decembrie.
Probele de concurs pentru prima etapa au fost Mixologie si Working & exhibition flair. Mixologie reprezinta un concurs de creatie, fiecare concurent din cei opt participanti inscrisi prezentand un cocteil creatie proprie, ingredientele si cantitatile fiind secrete pana in momentul concursului. Fiecare concurent trebuie sa prepare trei pahare identice din cocteilul creatie proprie, juriul urmand sa stabileasca daca toate bauturile preparate prezinta aceleasi caracteristici. Working & exhibition flair este cea mai spectaculoasa parte a competitiei, intrucat fiecare competitor trebuie sa faca adevarate jonglerii cu sticla plina sau cu doua sticle pline, sau cu frapiera, nu de multe ori ele zburand in toate directiile, chiar si in public, noroc ca cei din primele randuri s-au dovedit mai iuti ca sticlele care zburau in toate directiile, ferindu-se la timp. Nu e de mirare, concurentii au avut mari emotii, totul a fost cronometrat, miza este mare, iar audienta impresionanta.
Toti participantii la concurs au incercat sa impresioneze juriul cu niste cocteiluri spectaculoase botezate in functie de ingrediente. Bautura a fost combinata cu diverse fructe (capsuni, zmeura, mere verzi, lamaie, portocale), dar si diverse plante, cum ar fi menta, ba uneori s-au folosit si petale de crin. Totul este cronometrat, timpul de preparare nu trebuie sa depaseasca trei minute.
Baietii au dansat in ritmul muzicii si au facut jonglerii cu sticlele pline, preparand in acelasi timp bauturile, pe care juriul, format din trei membri, le degusta cu atentie.
Primul s-a clasat Daniel Rotea (de la Exquisite Bar Solutions), care a impresionat atat juriul, cat si publicul, dar nici ceilalti care s-au calificat nu s-au lasat mai prejos, Adrian Caradeanu, Cristian Capsa (in tinuta scotiana, pe muzica cu specific, a preparat, fireste, un cocteil scotian), Bogdan Costiniu si Ionut Ivanov.
Asteptam finala cu interes, pentru ca acolo ii vom putea vedea pe cei mai buni, un spectacol adevarat!

Cele mai citite

Șoc electoral în Franța: partidul lui Le Pen cade răpus de stânga franceză (Exit-poll)

Partidul lui Marine Le Pen se prăbușește pe locul 3, după primele estimări de la ieșirea de la urne Alianța de stânga și centriștii...

Jens Stoltenberg: Noile realități impun ca NATO să privească spre Pacific

„China este principalul facilitator al agresiunii de război a Rusiei împotriva Ucrainei” Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că prezența Australiei, Japoniei, Noii...

Participare istorică: Ministrul de Externe al Israelului vine la Summitul NATO de la Washington

Șeful diplomației israeliene va participa la două evenimente în cadrul Summitului, unul găzduit de preşedintele Joe Biden şi celălalt organizat de omologul său american,...
Ultima oră
Pe aceeași temă