Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vâlcov anunță scăderi de TVA mai devreme decât data stabilită

Ministrul Finanțelor Darius Valcov a anunțat că reducerea TVA la alimente ar putea fi implementată de la mijlocul lui 2015.Acest termen este fixat pentru a vedea, în primul rând, dacă vor fi colectați la buget banii necesari pentru a acoperi această reducere, relatează Realitatea Tv.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 04.03.2015 - 16:11

Ministrul Finanțelor Darius Valcov a anunțat că reducerea TVA la alimente ar putea fi implementată de la mijlocul lui 2015. Acest termen este fixat pentru a vedea, în primul rând, dacă vor fi colectați la buget banii necesari pentru a acoperi această reducere, relatează Realitatea Tv.

„Reducerea TVA la alimente, dacă ne referim la carne, impactul pe un an de zile ar fi de aproximativ 1,6 miliarde de lei dacă am reduce TVA-ul la 9%. pentru legume fructe ar fi de aproximativ 0,9 miliarde de lei impactul pe un an de zile. Acest impact ar putea fi compensat prin venituri excedentare în primul trimestru, respectiv pe primul semestru. Ar fi acoperit total. Mai devreme de aprilie mai nu putem să anunțăm o decizie pentru că pe primul trimestru nu avem datele mai devreme de aprilie / mai”, a precizat Vâlcov. 

Cât despre creșterea bugetului Apărării, aceasta este încă o problemă asupra căreia Guvernul trebuie să primească acordul Comisiei Europene, a precizat ministrul Finanțelor.
  
 „Doamna ministru Petrescu a cerut în Ecofin să se accepte această derogare de 0,3% deficit (n.r care ar permite majorarea bugetului Apărării). Nu s-a luat o decizie, a rămas deschisă discuția. Sperăm să fie susținută în continuare această creștere a deficitului. Ar însemna 2,1 miliarde de lei. Dacă nu se va primi acordul, nu se va operă modificarea”, a mai transmis Vâlcov. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...