Guvernul Tudose dă înapoi. Premierul anunță la Bruxelles că România nu va aplica impozitul pe cifra de afaceri

Premierul Mihai Tudose a anunțat, marți, la Bruxelles, că România nu va aplica impozitul pe cifra de afaceri.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2017 - 00:04

Premierul Mihai Tudose a anunțat, marți, la Bruxelles, că România nu va aplica impozitul pe cifra de afaceri.

Șeful Guvernului a făcut această precizare în fața ziariștilor români. Subiectul unui eventual impozit pe cifra de afaceri a fost  abordat și în discuţiile lui Mihai Tudose cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele CE.

”Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, a declarat premierul Mihai Tudose, după întâlnirile pe care le-a avut la Bruxelles cu liderii europeni.

El a mai spus că luni a vorbit despre impozitul pe cifra de afaceri cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.

Decizia anunțată marți de premier reprezintă o schimbare de atitudine a Cabinetului Tudose și a PSD, care anunțase, imediat după instalarea Guvernului Tudose, că asupra firmelor nu se va mai aplica impozit pe profit, ci impozit pe cifra de afaceri.

Conform ultimelor modificări din programul de guvernare, companiile urmau să plătească impozit pe cifra de afaceri, în trepte, cel mai probabil de 1%, 2% şi 3%, în loc de impozitul pe profit de 16%, iar populaţia ar achita statului impozit pe venitul global în loc de impozitul de 16 la sută.

Pe de altă parte, premierul Mihai Tudose a declarat marți, la Bruxelles, că "în niciun caz nu va fi vorba de naționalizare pe Pilonul II de pensii. Nici nu ai cum".

Premierul a făcut această precizare ca răspuns la întrebările jurnaliștilor români. Pe de altă parte, întrebat dacă va fi totuși o modificare la acest element financiar, premierul nu a răspuns.

Mihai Tudose a susținut că ideea de a verifica modul de colectare a contribuțiilor la fondul de pensii îi aparține ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, nu lui:  "Eu nu am cerut, a cerut doamna ministru Vasilescu".

Citește totul despre:

Comentarii