Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bursa a inceput saptamana in scadere

Dupa o saptamana lipsita de evenimente deosebite, cu o lichiditate redusa si cu variatii mici ale indicilor, piata bursiera a inceput sedinta de ieri pe usoare scaderi, poate ceva mai pronuntate in segmentul societatilor de investitii financiare ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.06.2005 - 00:00
Dupa o saptamana lipsita de evenimente deosebite, cu o lichiditate redusa si cu variatii mici ale indicilor, piata bursiera a inceput sedinta de ieri pe usoare scaderi, poate ceva mai pronuntate in segmentul societatilor de investitii financiare (SIF). Cotatiile de la Bursa de Valori Bucuresti pareau a fi inghetat dupa doua ore de la deschiderea sedintei. Cele mai importante actiuni tranzactionate inregistrau fluctuatii foarte reduse de pret. Potrivit brokerilor de la Prime Transaction, aceste evolutii negative nu erau antrenate de o presiune la vanzare, nici de vanzari masive, ci mai mult de lipsa unei sustineri serioase la cumparare. In a doua parte a sedintei, nu s-au semnalat modificari notabile. Piata a fost foarte linistita, ca o sedinta tipica de vara, cu lichiditate modesta si cu fluctuatii reduse ale principalelor cotatii. La inchiderea sedintei, valoarea tranzactionata la Bursa depasea cu putin 80 miliarde lei. Toti indicii bursieri aveau valori in scadere, cea mai pronuntata variatie negativa (2,31%) fiind aferenta indicelui BET, cel care reflecta tendinta de ansamblu a preturilor celor mai lichide societati. Actiunile care au generat cea mai mare valoare tranzactionata au fost cele ale Bancii Transilvania (TLV), cu un rulaj total de 23,7 miliarde lei. Ultimul pret la care au fost transferate titlurile TLV era de 6.900 lei, in scadere cu 2,82% fata de inchiderea precedenta. Lichiditatea crescuta si scaderea de curs a titlurilor TLV pot fi puse pe seama unor vanzari mai mari. Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta, vedetele bursei pana nu de mult, s-au remarcat printr-o lichiditate slaba.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...