15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar


Societatea Nationala a Cailor Ferate Romane va primi subventii si de la bugetele locale, nu numai din bugetul central, ca pana acum. Astfel, potrivit unei ordonante adoptate de Guvern, diferentele dintre tarifele stabilite pentru transportul feroviar de calatori si costurile reale de transport, la care se adauga o cota de profit intre 3 si 5%, se primesc de catre operatorii de transport feroviar de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, dupa caz. Reglementarile continute in acest act normativ raspund recomandarilor Comisiei Europene din ultimul raport de tara cu privire la adoptarea unei strategii pe termen lung a sectorului feroviar, in vederea restabilirii echilibrului financiar al administratorului infrastructurii, s-a justificat Guvernul.
Subventiile pentru transportul calatorilor vor fi primite in mod nediscriminatoriu de catre toti operatorii feroviari de pe piata. Diferentele dintre tarifele stabilite si costurile reale se stabilesc luand ca baza activitatile operatorului de transport feroviar de calatori majoritar pe piata.
Pe aceasta baza, anual, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului fixeaza, cu avizul Ministerului Finantelor, tariful unitar pentru serviciul public social.

Prea multi bani publici

Consiliul Concurentei a apreciat ca ajutoarele de stat acordate pentru Roman Brasov si ARO Campulung depasesc pragul de minimis si nu au fost notificate conform prevederilor legale. Ca urmare, Consiliul a declansat o investigatie in aceste cazuri. De asemenea, Consiliul asteapta notificarea ajutorului de stat acordat pentru MEFIN Sinaia.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă