Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Licitatii de peste 5,7 milioane de dolari la AVAS Pana pe 10 iunie AVAS a programat licitatii pentru vanzarea unor active ale caror preturi de pornire totalizeaza 5.776.565 dolari, fara TVA. Vor fi scoase la vanzare imobile, terenuri, ...

Share

Rl online 0 comentarii

08.06.2005 - 00:00
Licitatii de peste 5,7 milioane de dolari la AVAS

Pana pe 10 iunie AVAS a programat licitatii pentru vanzarea unor active ale caror preturi de pornire totalizeaza 5.776.565 dolari, fara TVA. Vor fi scoase la vanzare imobile, terenuri, apartamente, sectii, mijloace fixe apartinand debitorilor: Forestib SA Vernesti, Palmira SRL Rovinari, SA Gratia Gratia, Portelanul SA Dorohoi, Op Auto 95 CMM Bucuresti, Flovar Comprest Exim SRL Romanesti, Cerealcom SA Galati, Aocietatea Agricola Mixta Agromec Viisoara, Contransimex Industry SA Giurgiu, Prodvicom SRL Costesti, Cooperativa de Consum Consumcoop Pitesti, Campulung SA Campulung, Sidermet SA Calan, Agromec SA Chirnogi.

In industrie si constructii, cresteri lente de preturi

Conform ultimei anchete de conjunctura economica, realizata de Institutul National de Statistica, majoritatea managerilor din industrie, constructii, comert si servicii estimeaza si pentru urmatoarele trei luni o evolutie pozitiva a afacerilor lor. Dar ceea ce atrage atentia este faptul ca reprezentantii firmelor din industrie si constructii spun ca, desi preturile vor continua sa creasca in aceasta perioada, majorarea nu va fi totusi atat de mare pe cat s-au asteptat, ea urmand sa evolueze intr-un ritm mai lent fata de cat se prognozase in luna aprilie. Nu se poate spune acelasi lucru despre afacerile din comert si servicii, unde managerii au declarat ca pentru urmatoarele trei luni preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor creste.

AVAS, aproape de indeplinirea planului

In primele cinci luni ale anului 2005 incasarile totale din activitatea de valorificare a AVAS s-au ridicat la 1.919 miliarde de lei, sumele incasate fiind de aproape 2,4 ori mai mari decat cele estimate pentru aceasta perioada, respectiv 823 miliarde de lei. Sumele incasate se structureaza astfel: 875,6 miliarde de lei din valorificarea creantelor bancare si comerciale; 229,3 miliarde de lei din valorificarea unor creante preluate de la MFP; 814,1 miliarde de lei din valorificarea creantelor preluate de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, fata de cele 340 miliarde de lei prevazute in buget. Executarea silita a reprezentat principala metoda de recuperare a sumelor datorate de debitori, 69% din venituri (1.328 miliarde de lei) fiind rezultatul aplicarii unor astfel de masuri. In concluzie, reprezentantii Autoritatii apreciaza ca au fost recuperate in primele cinci luni ale acestui an 75% din sumele prevazute in bugetul institutiei pe anul 2005.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...