29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalRusia, acuzată la ONU că foloseşte foamea ca armă de război

Rusia, acuzată la ONU că foloseşte foamea ca armă de război

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat Rusia că folosește blocada exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război.

„Prin blocarea porturilor ucrainene, distrugerea silozurilor, drumurilor și căilor ferate și în special câmpurile fermierilor, Rusia a început un război pentru a bloca producția de cereale care alimentează o criză alimentară globală”, a declarat Baerbock în timpul unei reuniuni a miniștrilor de externe la ONU la New York.

Potrivit guvernului federal, Rusia împiedică Ucraina să exporte 20 de milioane de tone de cereale, în principal în Africa de Nord și Asia, majoritatea în portul Odesa.

Ucraina este unul dintre cei mai mari producători din lume.

„Rusia nu își poartă doar războiul brutal cu tancuri, rachete și bombe. Rusia duce acest război cu o altă armă teribilă, dar mai tăcută: foamea.”, a spus politicianul german.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă