1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalPrețurile la alimentele de bază, plafonate, în Ungaria

Prețurile la alimentele de bază, plafonate, în Ungaria

Preţurile la şase produse alimentare de bază vor fi plafonate de la 1 februarie. Decizia a fost luată de executivul de la Budapesta, condus de Viktor Orban.

Orban a precizat într-o declaraţie video pe pagina sa de Facebook, ieri seara, că măsura va viza zahărul, făina, uleiului de gătit, pulpa de porc, pieptul de pui şi laptele, notează hungariantoday.hu.

Preţurile pentru aceste produse vor trebui să revină la nivelurile din 15 octombrie anul trecut în fiecare magazin, a spus el.

Plafonarea preţurilor vine în contextul în care inflaţia este în creştere în întreaga Europă, rata anuală a inflaţiei în Ungaria ajuns la 7,4% în noiembrie.

În noiembrie, guvernul a plafonat preţurile la benzină la 480 de forinţi (1,55 euro), relatează Reuters.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Vremea o ia razna! Directorul ANM a făcut anunțul pentru săptămâna viitoare

Potrivit informațiilor transmise de directorul ANM, vremea se încălzește brusc și vom avea temperaturi chiar mai mari decât cele obișnuite. Directorul ANM, previziuni meteo „Deja înregistrăm...

Semestrul al doilea al anului școlar 2021 – 2022, din 17 ianuarie

Semestrul al doilea al anului școlar 2021 – 2022 începe mâine. Acesta va avea 20 de săptămâni, scrie Agerpres. Structura anului școlar Primul semestru s-a încheiat...

Yahoo oferă flexibilitate angajaților: Muncă remote de oriunde din Japonia și zborurile plătite

Yahoo Japan își dublează munca la distanță, spunând celor 8.000 de angajați ai săi că își pot face treaba de oriunde în țara din...
Ultima oră
Pe aceeași temă