30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăEconomieCorporația multinațională de servicii financiare Mastercard, profit trimestrial peste estimările analiștilor

Corporația multinațională de servicii financiare Mastercard, profit trimestrial peste estimările analiștilor

Mastercard Inc, compania multinațională de servicii financiare, a raportat un profit trimestrial peste estimările analiștilor, datorită creșterii cheltuielilor interne (în țări) și a creșterii călătoriilor internaționale. Astfel, a avut parte de tranzacții mai mari prin cardurile sale, scrie Reuters.

În ultimul trimestru, programele de vaccinare din întreaga lume au câștigat teren, iar companiile de carduri precum Mastercard au beneficiat de acest lucru, deoarece oamenii s-au aventurat mai mult și au cheltuit pentru călătorii și divertisment.

Cu toate acestea, recuperarea cheltuielilor a fost oarecum afectată spre sfârșitul trimestrului odată cu răspândirea variantei de coronavirus Omicron.

Profitul companiei a crescut la 2,4 miliarde dolari, sau 2,41 dolari pe acțiune, pentru al patrulea trimestru încheiat la 31 decembrie, de la 1,8 miliarde dolari sau 1,78 dolari pe acțiune cu un an mai devreme.

Pe o bază ajustată, Mastercard a câștigat 2,35 USD per acțiune. Analistii se asteptau la un profit de 2,21 USD pe actiune, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Venitul net a crescut cu 27% la 5,2 miliarde USD.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Diferitele tipuri de vitrine băuturi și avantajele oferite

Ești proprietarul unui restaurant, unui bar sau unui magazin alimentar? Atunci cu siguranță te-ai gândit deja să te echipezi cu o vitrină pentru băuturi...

Mai mulți bogați din lume finanțează o vânătoare masivă de comori în Groenlanda unde gheața dispare

Unii dintre cei mai bogați oameni din lume finanțează o vânătoare masivă de comori, cu elicoptere și emițătoare, pe coasta de vest din Groenlanda. Criza...

Proteste în țară din cauza salariilor majorate preferențial

Creșterile salariale incluse în Ordonanță de Urgență care va fi aprobată săptămâna aceasta sunt doar o fata Morgana, explică sindicaliștii pentru că, de fapt...
Ultima oră
Pe aceeași temă