15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalCompania chineză Kaisa Group a ratat termenul limită pentru plata datoriilor

Compania chineză Kaisa Group a ratat termenul limită pentru plata datoriilor

Kaisa Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a ratat termenul limită pentru plata datoriilor către investitori. Kaisa a spus că se confruntă cu presiuni fără precedent asupra finanțelor sale din cauza pieței imobiliare provocatoare.

Situația companiei vine în timp ce dezvoltatorul rival Evergrande Group încă se frământă sub greutatea a peste 300 de miliarde de dolari (222 de miliarde de lire sterline) din datorii. Criza de la Evergrande a declanșat temeri privind un potențial colaps și ar putea destabiliza piața globală.

Tranzacționarea acțiunilor Kaisa Group a fost oprită

Tranzacționarea acțiunilor Grupului Kaisa și a trei dintre unitățile sale a fost oprită vineri în Hong Kong. Una dintre companiile sale a ratat o plată pentru un produs de gestionare a averii. Înainte de suspendare, acțiunile Kaisa, care are o valoare de piață de aproximativ 1 miliard de dolari, au atins un minim record, după ce au scăzut cu 15%.

Dezvoltatorul din Shenzhen a declarat joi că se confruntă cu o presiune fără precedent asupra finanțelor sale din cauza unei piețe imobiliare problematice, dar și a retrogradărilor din partea agențiilor de rating. Astfel este mai dificil să împrumute bani. Prin urmare, Kaisa Group își face griji cu privine la plata datoriilor.

Evergrande a fost cel mai important exemplu al crizei datoriilor din China, dar există și alții în sectorul imobiliar cu probleme similare. Fantasia, Sinic și China Properties Group au rămas cu toate neplata datoriilor în ultimele luni, în timp ce Kaisa a devenit cel mai recent dezvoltator care a ratat o plată.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Trupele rusești sunt în asalt total pentru a încercui forțele ucrainene pe un râu din estul Ucrainei

Trupele rusești au dat marți un asalt total pentru a încercui forțele ucrainene în două orașe situate de-a lungul unui râu din estul Ucrainei,...

Ucraina și Polonia sunt pe punctul de a revoluționa regulile UE în privința controlului vamal. Urmează Republica Moldova cu România?

Ucraina şi Polonia au convenit duminică să instituie regula controlului vamal comun la frontiera dintre cele două ţări, precum şi o companie feroviară comună,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 91: Severodonețk, atacat puternic de forțele armate ale lui Putin

Se duc lupte grele în regiunea Donețk. Orașul Severodonețk este asediat de forțele armate ale Federației Ruse și începe să arate precum Mariupol. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă