Ministrul Finanțelor a desemnat o nouă echipă executivă la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, care va continua dezvoltarea și eficientizarea programelor destinate sprijinirii companiilor mici și mijlocii.
Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, a anunțat numirea unei noi conduceri executivă la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituția care facilitează accesul la credite pentru companiile mici și mijlocii din România.
Astfel, Cătălin Leonte a fost numit Director General, iar Ionuț Stavre a preluat funcția de Director General Adjunct.
Înaintea acestei schimbări, conducerea FNGCIMM era asigurată de Dumitru Nancu.
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a înregistrat o expansiune considerabilă în perioada pandemiei, după ce statul român a decis să garanteze creditele acordate companiilor mici și mijlocii. În perioada 2020-2024, valoarea finanțărilor garantate a atins 74 miliarde de lei, iar garanțiile totale s-au ridicat la 64 miliarde de lei, reprezentând o creștere semnificativă de 150% față de creditarea bancară din perioada 2005-2019.
Strategie de modernizare și digitalizare pentru FNGCIMM
Ministrul Tánczos Barna a subliniat importanța unei gândiri strategice în dezvoltarea și implementarea produselor de garantare.
„Vă îndemn să aveţi un contact permanent cu piaţa, să luaţi feedback şi să interveniţi cu produse de garantare în zonele în care piaţa nu se dezvoltă organic”, a declarat acesta în cadrul unei întâlniri recente cu reprezentanții instituției.
De asemenea, ministrul a subliniat necesitatea ca FNGCIMM să fie un partener activ și să sprijine dezvoltarea sectorială și industrială, consolidând astfel competitivitatea companiilor românești.
Două produse noi și o strategie de digitalizare în planurile FNGCIMM
Noua conducere a FNGCIMM are în pregătire două produse noi ce vor fi lansate în al doilea trimestru al acestui an. Totodată, instituția va implementa o strategie de transformare care vizează eficientizarea proceselor de garantare și digitalizarea acestora pentru o mai bună adaptare la nevoile actuale ale mediului de afaceri.
„Vom dezvolta instrumente moderne, adaptate contextului economic și gradului de maturitate al antreprenoriatului românesc”, a declarat Cătălin Leonte, noul director general al FNGCIMM.
Acesta a subliniat că instituția va continua să fie un pilon de susținere pentru economia românească și un partener de încredere al autorităților publice și al sistemului financiar.
Urmărește România Liberă pe Google News, Linkedin, Twitter, Facebook și Youtube.