33.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeEconomieEconomie internăSalarii majorate cu 10% la CFR Călători. Angajații primesc și tichete de...

Salarii majorate cu 10% la CFR Călători. Angajații primesc și tichete de masă

Conducerea Companiei CFR Călători a propus majorarea salariilor angajaților cu 10% și acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei, acestea fiind cele mai importante propuneri prezentate sindicatelor în timpul negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă, potrivit unui comunicat de presă.

O majorare a salariilor cuprinsă între aproximativ 7 și 10% (cu indicele inflației) a început chiar în timpul celei mai mari greve de la CFR din ultimii ani, ceferiștii fiind nemulțumiți de amânarea intrării în vigoare a Legii Statutului Personalului Feroviar.

Majorarea cu 10% a salariilor pentru aproximativ 12.000 angajați va intra în vigoare după înregistrarea noului Contract Colectiv de Muncă.

„Administrația CFR Călători a inițiat negocierile pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), acestea fiind declanșate la data de 11 aprilie 2022.

Principalele propuneri ale Administrației CFR Călători sunt:

majorarea cu 10% a salariilor de bază brute pentru toți salariații societății, cu aplicabilitate de la data înregistrării CCM la Inspectoratul Teritorial de Muncă;

acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei.

A fost prezentată și intenția Administrației CFR Călători pentru introducerea unor funcții noi care să permită continuarea procesului de selecție și angajare a personalului de exploatare. În contextul condiționalităților impuse Contractului de Servicii Publice dar și a cerințelor existente în piața de transport feroviar de călători (cerințe de calitate și competitivitate, etc), CFR Călători își propune ca în perioada următoare să fie demarate anumite procese care să conducă la un răspuns adecvat acestor cerințe cu o structură organizatorică care să asigure un serviciu de transport feroviar de călători superior din punct de vedere calitativ și în același timp o reacție rapidă de adaptare la modificările pieței”, arată comunicatul companiei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Probleme din ce în ce mai mari pentru Russell Brand. Actorul se confruntă cu noi acuzații

Încă o femeie a ieșit la înaintare acuzându-l pe actorul și comediantul Russell Brand de comportament sexual inadecvat, notează Fox News. Potrivit BBC, femeia spune...

Tragedie în sportul mondial! O campioană olimpică a murit la 43 de ani

Fosta voleibalistă braziliană Walewska Oliveira, campioană olimpică în 2008, la Beijing, a murit la vârsta de 43 de ani.Moartea Walewskăi Oliveira este investigată...

Dumitru Buzatu a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul mitei de peste un milion de lei

Acesta a fost adus în jurul orei 04,00 la audieri, după ce, în prealabil, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţa acestuia din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies