2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeEconomieEconomie internăPremierul Ciolacu îl laudă pe ministrul Boloș pe motiv că ar fi...

Premierul Ciolacu îl laudă pe ministrul Boloș pe motiv că ar fi salvat banii din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu i-a luat apărarea ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, în fața criticilor tot mai dure legate de modul cum gestionează bugetul.

“Marcel Boloș a văzut pericolul blocajului total al României, pericolul de a pierde 70 de miliarde, bani europeni. Pericolul de a pierde reformele din PNRR, acesta era adevăratul pericol”, a susținut premierul Ciolacu. Șeful Executivului l-a comparat pe ministrul de Finanțe cu o păpușă Voodoo pe care toată lumea vrea s-o înțepe dar a precizat că el, ca premier, nu vrea să-l înțepe (să-l critice) pe Boloș.

Șeful Executivului a făcut acest comentariu în deschiderea Summit-ului Autorităților Publice Locale din România. Reuniunea se desfășoară, în ziua de luni, 13 noiembrie 2023, la București. Premierula a subliniat faptul că, înainte cu o zi (probabil pe 12 noiembrie), și ministrul Boloș a avut o întâlnire cu reprezentanții administrației publice locale.

Premierul Ciolacu a subliniat și că Marcel Boloș, înainte să fie ministru de Finanțe, a avut o bună prestație ca ministru al Fondurilor Europene, în perioada anilor 2022 – 2023.

În după-amiaza de luni, 13 noiembrie, ministrul Boloș este așteptat în Camera Deputaților, la Ora Guvernului. Tema discuției este „Riscul de suspendare al fondurilor europene pentru România cauzat de deficitul uriaş”. Convocarea ministrului de Finanțe a fost solicitată de grupul parlamentar al partidului AUR.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
Ultima oră
Pe aceeași temă