22.3 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăEconomieEconomie internăPensiile vor crește de la 1 ianuarie. Promisiunea lui Marcel Ciolacu

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie. Promisiunea lui Marcel Ciolacu

Pensia minimă va crește cu 10 procente de la 1 ianuarie adică de la 800 de lei la aproape 900 de lei. O promisiune uriașă a lui Marcel Ciolacu.

Pensii majorate de la 1 ianuarie

Întrebat de unde se vor găsi cele 2 miliarde de euro pentru majorarea pensiilor cu 10%, liderul social-democraților a declarat că vor fi găsite soluţii prin echilibrarea veniturilor.

„Vom găsi soluţii, important e cum îţi echilibrezi veniturile. Noi avem cele mai mici venituri din PIB din Europa. În loc să fim eficienţi în colectarea de venituri, noi în primul rând ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă era 800 de lei, se face 1.000 de lei, deci nu e o extravaganţă.

Două milioane de români sunt în această situaţie. Două milioane, deci părinţii noştri, bunici. Avem pensia de la 1.000 de lei, la 1.600, sunt iarăşi vreo două milioane, 1.800.000 unde se primeşte şi ajutorul de 1.200 de lei pe ianuarie ca să depăşească această iarnă şi inflaţie. Nu se duce pe consum, nu îţi duce inflaţia mai sus. E clar că nu se duce decât pe utilităţi”, a afirmat Marcel Ciolacu la Antena 3.

80% din români trăiesc cu o pensie de până în 2.000 de lei


Liderul social-democrat a adăugat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Un fast-food folosește inteligența artificială pentru a prelua comenzi

Un restaurant din Arizona folosește inteligența artificială pentru a ajuta la preluarea comenzilor clienților. Un restaurant Carl's Jr. din Buckeye este una dintre primele locații...

Balonul de Aur din acest an se va acorda pe 30 octombrie. Cine sunt principalii favoriți la trofeu

Trofeul Balonul de Aur 2023, rezervat celui mai bun fotbalist al sezonului la nivel mondial, va fi atribui în data de 30 octombrie, cu...

Noi studii identifică cele mai timpurii semne ale cancerului de colon

Cancerul colorectal apare atunci când se formează o creștere de celule în partea inferioară a tractului digestiv. Cele mai multe dintre aceste tipuri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă