17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internăMinistrul Energiei anunță primele măsuri, în vigoare de la 1 februarie

Ministrul Energiei anunță primele măsuri, în vigoare de la 1 februarie

Ministrul Energiei spune că săptămâna viitoare este pregătită Ordonanța de Urgență în cazul compensării și plafonării facturilor la gaze și electricitate.

Măsurile aplicate de la 1 februarie

„În mod normal, când se ștornează facturile e clar că s-a luat o sumă în avans și ar trebui să primească banii înapoi, dar dacă sunt aproximative sumele se scad în următoarea factură.

Niciun român nu va plăti mai mult de 80 de bani /kw. Va fi o reducere foarte mare. La gaze vorbim de 31 de bani. Prețul gazului va fi 125 bani mgw. Depinde fiecare cât consumă.

Eu am plătit, în urmă cu două săptămâni, 340 la gaze și la energie în jur de 100 și ceva de lei. Nu mi s-a părut că a fost o creștere.

Măsurile intră în vigoare începând cu 1 februarie”, a declarat ministrul Energiei.

Ce spune despre legea veche

Întrebat dacă se poate spune că a fost greșită legea adoptată în toamnă în Parlament, ministrul spune că furnizorii nu au aplicat legea.

„Nu, în toamnă în Parlament s-a votat și s-a modificat ordonanța de urgență care nu prevedea nici plafoane, nu prevedea nici multe plaje de consum, nu prevedea nici instituții, deci practic a fost modificată complet, 100%, în Parlament. Legea s-a aplicat, problema pe care am avut-o este că furnizorii nu au aplicat legea”.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Metroul – chilipir pune vieți în pericol

Conducerea Metrorex a încercat să ascundă gravitatea incidentului din apropierea stației Piața Romană, declarându-l “frână”. Defecțiunea care, fără îndoială, a condus la izbucnirea unui incendiu,...

Au început înscrierile la Bacalaureat

Au început înscrierile la Bacalaureat. Elevii care susțin examenul, sesiunea iunie-iulie, se pot înscrie până vineri. Tot atunci, se încheie și anul școlar pentru...

Elveția va sprijini eforturile reconstrucției Ucrainei în perioada 4-5 iulie printr-o conferință internațională

Elveția va ține o conferinţă asupra reconstrucției Ucrainei, ce va avea loc în perioada 4-5 iulie, cu scopul de a mobiliza fonduri pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă