10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăMini ghid pentru ambalarea corectă a marfurilor pe paleți

Mini ghid pentru ambalarea corectă a marfurilor pe paleți

Ești deținătorul unui business care livrează marfă pe paleți? Atunci ai nevoie de anumite instrumente care să te ajute să îți securizezi marfa, pentru a ajunge în siguranță la destinatar.

Nimeni nu își dorește ca pagubele produse de mișcările din timpul transportului să devină un risc, iar în mare parte, tu,  cel ce pregătește marfa ești responsabil de felul cum aceasta este securizată. Chiar și unele firme de transport te ajută cu anumite ghiduri despre cum să ambalezi un palet, pentru că acest risc nu este asumat de ei.

Așadar, iată de ce instrumente ai nevoie și cum să faci ambalarea în mod sigur și corect.

De ce materiale ai nevoie pentru ambalarea unui palet?

            Ambalarea unui palet se poate face în mai multe moduri și te poți folosi de diverse materiale și instrumente.

Depinde foarte mult și de conținutul mărfii, de greutatea ei și de felul în care este dispusă pe palet, pentru că te poți folosi de ambalarea colectivă sau de cea individuală.

Poți comanda materiale de ambalare calitative la prețuri bune de pe ambalare.com!

        Recomandări în ambalarea paleților

            Pentru a te asigura că marfa ta va ajunge în siguranță, alege metoda de ambalare, potrivită pentru tipul de marfă pe care o livrezi și alege întotdeauna materiale de calitate, de la cele de interior la cele pentru exterior.

            Spre exemplu, poți utiliza cutii din carton individuale, care vor fi dispuse pe palet, și ambalate ulterior pentru securitate. În cazul în care ai de livrat produse mai mari precum saci, vei apela la ambalarea colectivă.

            În cazul în care te folosești de cutii ( cele mai recomandate pentru o bună stabilitate), ține cont de faptul că dimensiunea ambalajului trebuie să fie în funcție de conținut și cât mai apropiată de dimensiunea acestuia.

            Securizează cutiile la final cu folie strech și bandă adezivă.

Paletarea produselor fragile

            Dacă ai de livrat produse fragile sau valoroase care sunt extrem de predispuse la deteriorări, nu ezita să te folosești de materiale izolante în interiorul fiecărui colet, în parte dar și de materiale exterioare precum, bandă, curele asu chingi.  În interiorul cutiilor te poți folosit inclusiv de separatoare de carton sau folie cu bule, pentru a evita ciocnirea în timpul transportului.

De asemeanea, este nevoie să semnalizezi paleții care conțin mărfuri fragile cu mesajul ”fragil” pe care îl poți pune cu ajutorul benzii speciale. Aceasta ar trebui să fie dispusă atât pe cutiile individuale cât și pe exteriorul palatului, cât mai vizibil, pentru a semnaliza fragilitatea conținutului.

            În situația în care doar o parte din mărfurile de pe palet sunt fragile, este recomandat să dispui acest conținut în interiorul paletului, iar marfa mai puțin fragilă, în exterior.

        Paletarea produselor lichide sau semilichide

Pentru produsele lichide sau cele care sunt predispuse scurgerii, este bine să te folosești de ambalaj individual, dar și de bandă adezivă pentru substanțele semilichide, care să nu deterioreze și restul mărfurilor de pe palet.

Înainte de ambalare, asigură-te că toate produsele sunt închise sau sigiliate etanș și folosește-te de autocolante cu semnalizări ”this side up”, care să indice poziție de transport care este recomandată, pentru a se evita scurgerile.

Alt tipuri de mărfuri

            Dacă ai de livrat produse lungi care se pot rupe în timpul transportului, utilizează tuburi rezistente de plastic sau carton, special create pentru transportul acestor produse.

            În cazul produselor ascuțite, asigură-te că toate marginile acestora sunt foarte bine acoperite de ambalaj rezistent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă