1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeEconomieEconomie internăEcovillas lansează un nou proiect de case la Otopeni

Ecovillas lansează un nou proiect de case la Otopeni

Noul proiect rezidențial Ecovillas Otopeni va include 9 case eficiente energetic, cu sistem smart house pregătit, la prețuri sub 250.000 de euro pentru rezervările din cadrul Târgului Național Imobiliar.  Cu termen de finalizare toamna anului 2024, ansamblul lansează etapa de prevânzare pentru acest proiect pilot mâine,  22 septembrie.

Ecovillas Company intră pe piață cu un nou proiect de case eficiente energetic, cu pompe de căldură geotermale. Compania va prezenta în cadrul Târgului Național Imobiliar din acest weekend primul său proiect pe care a început să îl construiască în Otopeni.

În felul acesta, compania se extinde pe zona de Nord a Bucurețtiului, unde mai dezvoltă și proiectul Epique home, în Pipera.

Ecovillas Otopeni, noul proiect al dezvoltatorului Ecovillas Company, este un ansamblu tip boutique, de 9 case – 3 individuale, 6 duplex, care promite locuitorilor săi un concept smart.

Case pentru un viitor mai sănătos

Fiecare casă beneficiază de pompă de căldură geotermică, individuală, un sistem care utilizează energia regenerabilă a pământului pentru a încălzi locuința și pentru asigurarea apei calde menajere.

Acest sistem se realizează prin foraje la adâncimi de 80-90 de metri, în care se introduc sonde geotermale ce preiau energia pământului și, astfel, asigură confortul termic în case.

„Pompele de căldură geotermice nu sunt utilizate la scară largă în ansamblurile rezidențiale din România, deoarece au costuri mari de implementare, mai ales pentru forajele necesare pentru sonde. Însă compania noastră are resurse în acest sens, având propria divizie care oferă servicii de foraje, cu utilajele noastre și angajații proprii. De aceea, pentru noi investiția în aceste pompe este fezabilă și vindem casele cu tot sistemul funcțional. Pompele de căldură geotermale asigură agent termic la costuri reduse, condiția este ca locuințele să fie bine izolate și cu tâmplărie de calitate”, spune Veaceslav Vlas – CEO Ecovillas Company.

Fiecare casă din proiectul Ecovillas Otopeni este dotată cu sistem de ventilare cu recuperare de căldură, o premierî pentru zona de Otopeni, care va ridica standardul de confort pentru locatari, dar și standardul de locuințe de calitate livrate din zonă. Acest sistem oferă aer proaspăt în locuință 24 de ore din 24, iar încăperile se aerisesc singure. Prin acest sistem crește eficiența energetică a clădirii, sistemul având un randament de peste 90%. 

Fiecare casă are o suprafață utilă totală de aproape 129 mp, cu 3 dormitoare, 3 băi, living și dining, bucătărie, cameră tehnică și 2 balcoane. De asemenea, în preț sunt incluse 2 locuri de parcare per casă. Suprafața terenului aferent unei case pornește de la 192 mp pentru duplexuri până la 275 mp pentru casele individuale.

Pe perioada târgului dezvoltatorul oferă un preț special la duplexuri, care pornesc de la 205.897 euro + TVA. Construcția proiectului este planificată a se termina în toamna anului 2024. 

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 655. România susține “Formula de Pace” propusă de președintele Zelenski

Vicepremierul Ucrainei a venit la București și a purtat discuții cu ministrul român al Afacerilor Externe, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)...

SUA și UE vor creșterea exporturilor de cereale ale Ucrainei, prin România

O nouă reuniune dedicată facilitării exporturilor de cereale ale Ucrainei s-a desfășurat în România, la Tulcea, cu participarea unor oficiali ai României, Ucrainei, Republicii...

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...
Ultima oră
Pe aceeași temă