0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăEconomieEconomie internăEconomia României este pe drumul corect, susține premierul Cîțu

Economia României este pe drumul corect, susține premierul Cîțu

Economia României este pe drumul corect, a anunțat, miercuri, premierul interimar, Florin Cîțu.

Într-o postare pe internet, Cîțu susține că „drumul corect” este dat de măsurile luate de Guvernul pe care l-a condus.

„Am promis la începutul anului creştere economică record şi un deficit bugetar mai mic ca urmare a creşterii veniturilor bugetare, fără să creştem taxe, şi controlul cheltuielilor bugetare. Asta am făcut. Execuţia bugetară la 9 luni de zile arată că într-o perioadă foarte scurtă de timp am pus economia României pe drumul corect”, susţine Florin Cîţu.

Acest lucru s-a reușit „în ciuda diverselor turbulenţe cu care ţara se confruntă”. De exemplu, s-au impus „plăţi excepţionale de 10,4 miliarde lei generate de epidemia COVID”.

„Economia României crește, parametrii economici generali se îmbunătățesc, iar acum avem nevoie de maturitate politică pentru a susține trendul pozitiv”, afirmă Cîțu.

Economia României este pe drumul corect

Premierul Cîțu spune că veniturile bugetare au crescut cu 42,6 miliarde de lei net faţă de 2020 şi cu 41,7 miliarde de lei faţă de 2019.

Investiţiile au fost majorate cu 3,9 miliarde de lei faţă de anul 2020. Față de anul 2019, majorarea este cu 10,8 miliarde de lei. 53,6 la sută din totalul cheltuielilor pentru investiţii au fost reprezentate de proiecte finanţate din fonduri europene. Suma a fost cu 5,69 miliarde de lei mai mare decât în primele 9 luni ale anului 2020.

Pe final de mandat, guvernul Cîțu a majorat și salariul minim în România. Dar majorarea se aplică abia de la 1 ianuarie 2022.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă