19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăEconomieEconomie internăCodul Fiscal se va modifica la 1 iunie, anunță Marcel Ciolacu

Codul Fiscal se va modifica la 1 iunie, anunță Marcel Ciolacu

Codul Fiscal se va modifica la 1 iunie 2022, a anunțat Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, în dimineața zilei de 16 mai 2022.

Aceste noi reglementări fiscale nu sunt încă stabilite dar se lucrează la ele.

Modificările vor avea ca scop, printre altele, „o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a asigurat liderul PSD. Potrivit acestuia, evaziunea fiscală în România este 12 la sută. Despre inflație, Marcel Ciolacu a spus că ea este cauzată, în proporție de 42 la sută, de prețul energiei. Președintele Camerei a susținut că măsurile luate de Guvernul Ciucă sunt corecte și că inflația ar fi fost și mai mare dacă măsurile ar fi fost altele.

Amintim că, acum câteva zile, și președintele Iohannis afirma că Guvernul și Parlamentul României au luat măsurile corecte pentru a limita inflația. Șeful statului susținea că creșterea prețului energiei și creșterea inflației în România s-au produs strict din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Codul Fiscal modificat s-ar aplica de la 1 ianuarie 2023

Modificările care se operează în legislația fiscală de la 1 iunie 2022 vor intra efectiv în aplicare după șase luni sau de la data de 1 ianuarie 2023. În mod obligatoriu, bugetul pe 2023 se va elabora ținând cont de aceste noi reglementări, a precizat liderul PSD.

Acum câteva săptămâni, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunța și el că ar dori ca noul Cod Fiscal să se aplice de la 1 ianuarie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...
Ultima oră
Pe aceeași temă