19.8 C
București
duminică, 11 iunie 2023
AcasăEconomieEconomie internăCîțu: ,,Sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei"

Cîțu: ,,Sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei”

Florin Cîţu, aflat în vizită în SUA, s-a întâlnit cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ cu care a discutat despre extinderea schimburilor comerciale între cele două state. De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate din regiune şi sancţiunile impuse Rusiei.

Florin Cîţu este de părere că trebuie oprită finanţarea Rusiei în toate domeniile, informează Agerpres.

„Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerţ pentru comerţul internaţional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancţiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanţarea Rusiei în toate domeniile. Am transmis angajamentul României pentru creşterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare şi intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române”, a scris, astăzi, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, SUA susţin aderarea ţării noastre la OECD, în clubul naţiunilor dezvoltate.

„Oficialul american ne-a reiterat susţinerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) şi pentru iniţiativa celor 3 mări. Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România. Urmează o perioadă bună pentru toţi românii, prin investiţiile care vor veni în România”, a mai transmis Cîţu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă