17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internăAgroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Agroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Compania românească Agroland Business System, controlată de timișoreanul Horia Cardoş, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, atrage 14,7 milioane lei de la investitori şi a finalizat operaţiunea de majorare a capitalului social, anunță Ziarul financiar.

În cadrul primei etape a operaţiunii de majorare a capitalului social, SevenX Ventures, un vehicul de investiţii deţinut de Leonard Leca şi Iulian Cîrciumaru, a achiziţionat o participaţie de 3% în Agroland. SevenX este un acţionar semnificativ în cadrul Holde Agri Invest. În urma acestei tranzacţii, Leonard Leca se va implica în mod activ în Agroland şi va fi totodată propus pentru o poziţie în cadrul noului Consiliu de Administrație, care urmează să fie ales în cadrul AGA din aprilie 2022.  

Agroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Acţiunile Agroland Business System sunt listate pe Bursa de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 170 milioane de lei.

În cadrul AGEA din aprilie 2021, compania a aprobat majorarea capitalului social prin emiterea a 4,71 milioane de acţiuni noi. Operaţiunea a fost desfăşurată în două etape, la finalul lui 2021 şi începutul anului 2022.

Creștere de 13 % pe BVB în ultima lună

În prima etapă, care a avut loc în perioada 15 decembrie 2021 şi 13 ianuarie 2022, acţionarii existenţi au avut posibilitatea de a cumpăra acţiuni AG nou emise pe baza drepturilor de preferinţă AGR01. La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris un total de 3.99 milioane de acţiuni din totalul disponibil. Împreună au adunat 84,77% din emisiunea totală. Compania a atras 12,3 milioane de lei. Acţiunile au avut o valoare nominală de 0,1 lei. Au fost oferite la un preţ de 3,07 lei/acţiune, informează ziarul Bursa.

citește și: Pandemia – de la urmărirea individului la controlul minții

Recent, compania a vândut ferma de la Diniaș, județul Timiș, cu suma de 4.949.100 lei. Motivul vânzării a fost excplicat: pentru a se concentra pe domeniul specific de retail, informează un comunicat publicat pe BVB.

Prețul unei acțiuni a crescut în ultima lună de la 3,20 Lei la 3,69, o creștere de 13 %. Graficul Bursei arată un trend ascendent, după o cădere de 40% în luna noiembrie 2021.

Banii atrași vor fi folosiți pentru dezvoltare, anunță Horia Cardoș, acționarul principal.

De anul trecut, compania Agroland a început lansarea unor mici mall-uri agricole.

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rusia, eterna eliberatoare cu bocancul pe grumaz

Au ajuns și țările ce s-au dorit mereu neutre să realizeze cât de periculoasă este Federația Rusă condusă de un fanatic. Se pare că și...

Viktor Orban declară stare de urgență pentru efectele războiului din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți o a doua stare de urgență, de data aceasta susținând că este necesar pentru a face față...

România, pe ultimul loc în UE la vârsta între 25 şi 34 de ani cu studii superioare

Anul trecut, 41% din populaţia Uniunii Europene cu vârsta între 25 şi 34 de ani avea studii superioare complete, România fiind pe ultimul loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă