Autotractoare vechi vs. autotractoare noi este o dezbatere care are ceva vechime, insa ramane de actualitate.

De ce un camion second hand?

Multi vor spune ca cele noi sunt mai fiabile, vin cu argumentul garantiei, cu caracteristici tehnologice si de siguranta actualizate, însă exista cel putin trei motive pentru care cumpararea unui camion second hand este o alegere mai buna decat achizitionarea unuia nou.

Share

Rl online 0 comentarii

05.02.2020 - 15:29

Unii vor spune ca, daca veti cumpara un camion second-hand, nu va trebui sa platiti un imprumut cu dobanda, iar pretul de achizitie nu va fi la fel de mare ca pentru unul nou.

In timp ce exista avantaje si dezavantaje in a cumpara un camion uzat, exista cel putin trei motive pentru care cumpararea unui camion second hand este o alegere mai buna decat achizitionarea unuia nou.

In primul rand, este vorba de un pret mai mic. Autotractoarele noi nu sunt ieftine mai ales daca veti dori o versiune completa. Dar autotractoarele second hand, versiune completa? Un astfel de model este semnificativ mai ieftin, datorita deprecierii. Desigur, si in acest caz, daca au o cerere ridicata, preturile vor fi putin mai mari decat atunci cand nu au cerere. Dar acest lucru nu schimba faptul ca un cap tractor second hand va fi in continuare semnificativ mai ieftin decat unul nou. Este adevarat ca o multime de camioane cu dimensiuni mari sunt folosite pentru lucrari intense. Este recomandat sa verificati daca exista semne de uzura mare si sa va informati in ce scopuri a fost folosit camionul second hand, daca prezinta un grad excesiv de uzura a motorului, a transmisiei si a cadrului. Unii prefera sa opteze pentru un camion care a avut un singur proprietar, spre exemplu.

In al doilea rand, este vorba despre un design mai durabil. Fiabilitatea si durabilitatea sunt doua lucruri diferite, iar cu unele dintre camioane astazi, durabilitatea a coborat. Unii chiar sustin ca modelele mai vechi sunt mai durabile.

Al treilea argument se refera la programele CPO. Daca sunteti ingrijorat de fiabilitatea unui camion uzat mai vechi, nu trebuie sa cumparati unul din anii ’90. Exista o multime de programe CPO, care va vor oferi un camion uzat care nu are mai mult de cinci ani, impreuna cu garantie si care va fi fiabil si de inalta calitate, fara nicio problema.

Asadar, un pret mai mic, un design mai durabil si o garantie de fiabilitate. Nu sunt acestea argumente reale pentru a alege sa cumperi un camion uzat?

 

Comentarii