16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieCum să îți cumperi un uscător de rufe

Cum să îți cumperi un uscător de rufe

Nu este esențial, dar un uscător de rufe poate fi de mare ajutor în casă, mai ales în cazul familiilor cu copii mici. În plus, cea mai nouă tehnologie reduce timpul de uscare pentru o mai mare eficiență energetică și economisirea timpului.

Iată sfaturile noastre pentru achiziționarea unui uscător de rufe.

Gândiți-vă unde veți așeza uscătorul de rufe. Nu trebuie să fie neapărat în baie sau în bucătărie, ar putea locui chiar în garaj sau într-o cameră de rezervă. Există trei tipuri de uscător de rufe din care să alegeți:

• Un uscător independent oferă mai multă flexibilitate dacă doriți opțiunea de a îl muta dintr-o locație în alta.

• Uscătoarele de rufe încorporate, care sunt proiectate pentru a fi instalate într-o unitate de bucătărie sau bai, pot fi mai scumpe și puțin mai mici decât mașinile independente, cu dimensiunile de aproximativ 85x60x53cm.

• Uscătoarele semi-integrate pot, de asemenea, să coste mai mult. Panoul de control este vizibil, în timp ce tamburul uscătorului este ascuns în spatele unei uși. Veți avea nevoie de un panou de ușă de la furnizorul de mobilă pentru a se potrivi cu unitățile dvs. de baie sau bucătărie.

Ca funcționalități, puteți alege din patru tipuri de uscător de rufe:

 

Cu ventilație

Modelele ventilate pompează aerul cald și umed din tambur printr-un furtun flexibil spre exterior, astfel încât va trebui ca uscătorul să fie lângă un perete sau fereastră. Mașina poate fi ventilată permanent printr-un perete exterior folosind un kit de aerisire – majoritatea modelelor sunt dotate cu propriul kit. 

Ca alternativă, puteți agăța temporar un furtun flexibil de o fereastră atunci când folosiți uscătorul. În mod clar, această metodă temporară nu este ideală pe vreme rece sau umedă. Uscătoarele cu ventilație sunt un tip mai tradițional de uscător și tind să fie cele mai ieftine modele.

 

Cu condensator

Uscătoarele cu condensator nu vă solicită să conectați furtunul de evacuare printr-un orificiu de aerisire la exterior și pot fi amplasate în mod convenabil oriunde în casa dvs. 

Ele funcționează condensând aburul din interiorul mașinii și transformându-l în apă, ce este apoi colectată într-un recipient sau rezervor detașabil. 

Recipientele se scot cu ușurință și pot fi golite în chiuvetă când sunt pline. Majoritatea utilajelor vor avea un indicator luminos pentru a vă informa când trebuie să goliți containerul.

 

Cu pompă de căldură

Aceste uscătoare sunt printre cele mai scumpe, dar sunt mai rentabile decât uscătoarele electrice obișnuite. Uscătoarele reîncălzesc aerul aspirat din rufe și apoi îl răcesc, astfel încât să se condenseze înapoi în apă.

 

Economisitori de spațiu

Dacă nu aveți prea mult spațiu, luați în considerare alegerea unui model compact (3kg – 4kg), care să poată sta pe un blat de lucru sau chiar să fie montat pe perete. Sau alegeți un model care poate fi plasat deasupra mașinii de spălat. 

Puteți cumpăra truse universale de montaj dacă aveți o mașină de spălat și uscător de la diferite mărci sau, dacă ambele sunt de aceeași marcă, puteți obține o trusă direct de la producător. Nu încercați să montați mașinile fără să le ancorați corect cu un kit.

Iată care sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare înainte de a achiziționa un uscător de rufe:

✔ Filtrul de apă – Verificați ca filtrul de verificare să fie ușor de îndepărtat și rezervorul de apă să fie într-o poziție accesibilă.

✔ Încuietori pentru copii – Pot fi utile pentru a preveni jucatul copiilor cu controalele.

✔ Afișarea timpului rămas – Unele modele vin cu senzori de estimare a duratei unui ciclu de uscare. Alternativ, poate fi necesar să introduceți viteza de rotire a mașinii de spălat pentru a oferi o estimare mai exactă.

✔ Întârziere pornire – Puteți începe să vă uscați rufele într-un moment care vă este convenabil.

✔ Uși reversibile – Similar cu ușile frigiderului, unele modele vă permit să schimbați direcția în care ușa se deschide, oferindu-vă mai multă flexibilitate în ceea ce privește amplasarea uscătorului.

✔ LED-uri de avertizare – O lumină de avertizare utilă care se aprinde atunci când trebuie să goliți recipientul de apă sau să curățați filtrul de scame.

✔ LED-urile de programare – Din nou o modalitate de a urmări diferitele faze ale ciclului de uscare.

✔ Alarme sonore – Vă avertizează la finalizarea ciclului.

✔ Lumini în tambur – O lumină care se aprinde când deschideți uscătorul, ceea ce face mai ușor să vedeți în interior.

✔ Fuzzy logic – tehnologie inteligentă care utilizează senzori în tambur pentru a măsura umiditatea. Când hainele sunt uscate, ciclul se termină automat.

✔ Tambur invers – tamburul se poate roti atât în ​​sensul acelor de ceasornic, cât și în sensul opus acelor de ceasornic, ajutând procesul de uscare și contribuind la evitarea cutelor.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă