25.3 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeEconomieCriza EnergeticăGuvernul a aprobat vouchere pentru energie, care se vor distribui populației

Guvernul a aprobat vouchere pentru energie, care se vor distribui populației

Guvernul Ciucă a aprobat acordarea de vouchere pentru energie, care se vor distribui populației României pe parcursul anului 2023.

Decizia a fost luată în ședința Executivului din data de 11 ianuarie 2023. Documentul aprobat se numește “ORDONANȚĂ privind instituirea unor măsuri de sprijin suportate parţial din fonduri europene aferente politicii de coeziune 2014-2020, categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie”.

Prin această Ordonanță “sunt stabilite procedurile care vor fi aplicate pentru distribuirea eficientă a voucherelor pentru energie în valoare nominală de 1.400 lei, care pot fi utilizate până la data de 31 decembrie 2023”, a anunțat un comunicat al Guvernului.

“Sprijinul va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă”, precizează comunicatul Executivului. Banii se vor aloca în două tranşe. Beneficiarii vor figura într-o listă emisă de Ministerul Muncii.

Vouchere pentru energie în valoare totală de 1400 de lei, alocați în două tranșe

Beneficiarii vor primi inițial 700 de lei, aferenți primului semestru al anului 2023. Banii se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023 – 30.06.2023. Apoi se vor acorda alți 700 de lei, în luna septembrie 2023. Această a doua tranșă va fi pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sfârșitul unei ere. Netflix își închide serviciul de închiriere DVD-uri

Netflix a închis oficial serviciul său de închiriere de DVD-uri prin comandă în Statele Unite vineri, 29 septembrie 2023. Acest serviciu a reprezentat baza...

Statistică alarmantă. Jumătate din decesele din România sunt cauzate de bolile de inimă

"Bolile cardiovasculare sunt ucigaşul tăcut numărul 1 la nivel mondial, se estimează că acestea iau vieţile a 17,9 milioane de persoane în fiecare...

Sex în postul de poliție. Răsturnare de situație în cazul agentei care se iubea cu șeful, iar soțul privea pe geam

Cei doi amanți au ieşit doar când colegii de la trupele speciale au venit să spargă ușa.  După ce a prins-o cu șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies