23.2 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăEconomieCriza EnergeticăEnel își vinde activele din România către o companie din Grecia. Mesajul...

Enel își vinde activele din România către o companie din Grecia. Mesajul companiei

Grupul energetic italian Enel își vinde activele din România către o companie din Grecia. Tranzacția se ridică la suma de 1,26 de miliarde de euro și va fi încheiată în după jumătatea acestui an.

Enel este unul dintre cei mai importanți jucători din energie pe piața din România, unde a venit în anul 2005 și unde are, în total, peste 3 milioane de clienți.

Reacția companiei

Ca urmare a anunțului conform căruia Enel S.p.A. („Enel”) a semnat astăzi cu firma greacă Public Power Corporation S.A. („PPC”) un acord pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute de către Grupul Enel în România, Enel România revine cu următoarea precizare pe care vă rugam să o includeți în articolele dumneavoastră sau să o aveți în vedere în cazul redifuzării știrii.

Toate activitățile operaționale ale Enel în România se desfășoară și vor continua să se desfășoare în mod normal, fără a afecta partenerii și clienții finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile și produsele cu care sunt obișnuiți.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Comisia Europeană nu prelungește măsurile de sprijin pentru prețurile la energie

Comisia Europeană (CE) a anunţat că a decis să nu prelungească măsurile de sprijin pentru energie, introduse anul trecut, destinate să contracareze impactul preţurilor...

Fostul ministru slovac al Justiției inculpat pentru că a salutat invazia Rusiei din Ucraina

Fostul ministru slovac al Justiției şi fost preşedinte al Curţii Supreme a ţării sale, Stefan Harabin, a fost inculpat pentru că a salutat decizia...

Merită investiția într-o casă modulară? De ce casele modulare sunt noul trend în imobiliare

Casele modulare sunt cel mai nou trend din imobiliare. Acestea sunt structuri rezidențiale construite din module realizate într-un mediu de fabricație controlat, transportate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă