29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăEconomieCriza EnergeticăAcord de colaborare între Transgaz şi BEI

Acord de colaborare între Transgaz şi BEI

Societatea Naţională Transgaz şi Banca Europeană de Investiţii au semnat, astăzi, un acord privind furnizarea de servicii de consultanţă în vederea elaborării strategiei pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Grantul pe care compania Transgaz îl va primi de la Banca Europeană de Investiții, necesar aplicării strategiei de decarbonizare, va fi de circa 300 de mii de euro, spunea președintele companiei, Ion Sterian, care a precizat că aplicarea proiectului se va derula treptat, până la atingerea neutralității din punct de vedere al emisiilor.

Acesta a explicat că semnarea acestui acord nu este prima colaborare între Transgaz și Banca Europeană de Investiții, acestea fiind partenere în cadrul mai multor proiecte importante.


„Până acum Transgaz a semnat mai multe contracte cu Banca Europeană de Investiții, 100 de milioane pentru BRUA – proiectul s-a finalizat, 150 de milioane de euro care urmează a fi traşi odată cu începerea execuției conductei Tuzla-Podişor – așteptăm cât mai repede decizia de investiții a concesionarilor din perimetrul Neptun Deep și sperăm ca prima tragere din acest împrumut să fie până la sfârșitul anului; un contract de 38 de milioane de euro pentru gazoductul Ungheni – Chișinău, proiect finalizat.”, a declarat Ion Sterian, directorul Transgaz.

La semnare a fost prezent, alături de alți membri ai Cabinetului, și premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a afirmat că acordul se înscrie în obiectivele și nivelul de ambiție al Executivului pentru realizarea tranziției către o economie verde, permiţând, totodată, și îndeplinirea obiectivelor asumate în acest domeniu din Planul Național de Redresare și Reziliență.”

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Accident șocant de autobuz în Peru

Cel puțin 17 persoane, printre care trei copii, au fost rănite după ce un autobuz s-a răsturnat joi (23 iunie) pe o autostradă din...

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă