15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăEconomieConducerea PNL acceptă ca Vîlceanu să fie ministru de Finanțe. Singurul care...

Conducerea PNL acceptă ca Vîlceanu să fie ministru de Finanțe. Singurul care s-a opus a fost Orban

În ședința de miercuri, 18 august 2021, Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a validat propunerea premierului Florin Cîțu, referitoare la numirea deputatului Dan Vîlceanu în funcția de ministru de Finanțe.

Ședința BPN pe acest subiect fusese convocată de premierul Cîțu și anunțată de acesta în seara zilei de marți, 17 august. Dan Vîlceanu (42 de ani) este socotit un colaborator apropiat al lui Cîțu încă din perioada în care acesta făcea parte din Guvernul Orban, în calitate de ministru de Finanțe.

În ședința BPN din 18 august, singurul membru al conducerii PNL care s-a opus nominalizării lui Vîlceanu ca ministru de Finanțe a fost președintele PNL, Ludovic Orban. Acesta a susținut că numirea lui Vîlceanu pe această funcție de ministru va aduce riscuri, dar nu a precizat la ce riscuri se referă. “Există riscuri cu privire la această desemnare”, a declarat Ludovic Orban în fața jurnaliștilor, după ce votase împotriva propunerii lui Cîțu.

De asemenea, Orban a refuzat să comenteze informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora Vîlceanu ar mai fi fost propus să fie ministru și anul trecut, dar la acel moment s-ar fi opus președintele Iohannis.

Numirea oficială în funcția de ministru de Finanțe a lui Dan Vîlceanu se va face într-o ceremonie care se va desfășura miercuri după-amiază la Palatul Cotroceni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă