Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Compensații de 8,9 miliarde de dolari pentru fondatorul Facebook

Compensaţia directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat cu 53,5% în 2017, la 8,9 miliarde de dolari, pe fondul costurilor mai ridicate legate de securitatea personală a miliardarului de 33 de ani, transmite Reuters.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2018 - 13:57

Aproximativ 83% din compensaţie a reprezentat cheltuieli legate de securitate, restul fiind alocat în mare parte folosirii aeronavelor private de către Zuckerberg.

În 2017, Mark Zuckerberg a cheltuit mulţi bani pe călătorii, după ce s-a angajat să viziteze toate statele SUA în care nu fusese până atunci, transmite Agerpres.

Cheltuieli legate de securitate au urcat la 7,3 miliarde de dolari anul trecut, de la 4,9 miliarde de dolari în 2016. Compania Facebook a plătit pentru instalarea şi menţinerea măsurilor de securitate la reşedinţele personale ale lui Zuckerberg, care deţine proprietăţi în San Francisco şi Palo Alto.

Salariul de bază al lui Mark Zuckerberg este în continuare de un dolar, în timp ce drepturile sale de vot la Facebook au urcat uşor, la 59,9%, în 2017.

Reţeaua de socializare este afectată de dezvăluirile din scandalul Cambridge Analytica - firmă britanică de consultanţă politică implicată în campania electorală a candidatului republican la preşedinţia SUA în 2016, Donald Trump - care a folosit abuziv datele a circa 87 de milioane de utilizatori.

Comentarii