22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăEconomieCompensații de 8,9 miliarde de dolari pentru fondatorul Facebook

Compensații de 8,9 miliarde de dolari pentru fondatorul Facebook

Aproximativ 83% din compensaţie a reprezentat cheltuieli legate de securitate, restul fiind alocat în mare parte folosirii aeronavelor private de către Zuckerberg.

În 2017, Mark Zuckerberg a cheltuit mulţi bani pe călătorii, după ce s-a angajat să viziteze toate statele SUA în care nu fusese până atunci, transmite Agerpres.

Cheltuieli legate de securitate au urcat la 7,3 miliarde de dolari anul trecut, de la 4,9 miliarde de dolari în 2016. Compania Facebook a plătit pentru instalarea şi menţinerea măsurilor de securitate la reşedinţele personale ale lui Zuckerberg, care deţine proprietăţi în San Francisco şi Palo Alto.

Salariul de bază al lui Mark Zuckerberg este în continuare de un dolar, în timp ce drepturile sale de vot la Facebook au urcat uşor, la 59,9%, în 2017.

Reţeaua de socializare este afectată de dezvăluirile din scandalul Cambridge Analytica – firmă britanică de consultanţă politică implicată în campania electorală a candidatului republican la preşedinţia SUA în 2016, Donald Trump – care a folosit abuziv datele a circa 87 de milioane de utilizatori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă