Cea mai mare ofertă de cumpărare a unei companii, de 143 de miliarde, a picat. Kraft Heinz nu va mai prelua Unilever

Oferta de 143 de miliarde de dolari a lui Kraft Heniz Co pentru rivala cea mare, Unilever, a fost retrasă, au anunțat oficialii celor două companii. Potrivit Reuters, unii analiști susțin că firma Kraft s-ar putea îndrepta către o altă țintă de preluare.

Share

Alex Mihăilescu 0 comentarii

Actualizat: 20.02.2017 - 10:50

Oferta de 143 de miliarde de dolari a lui Kraft Heinz Co pentru rivala cea mare, Unilever, a fost retrasă, au anunțat oficialii celor două companii. Potrivit Reuters, unii analiști susțin că firma Kraft s-ar putea îndrepta către o altă țintă de preluare.

Acordul ar fi reprezentat una dintre cele mai mari realizate vreodată în industria alimentară, depășind tranzacția de anul trecut, când producătorul de bere Anheuser-Busch InBev SA a preluat SABMiller Plc, cu suma de aproximativ 123 de miliarde de dolari.

Decizia de retragere a ofertei vine după ce firma de private equity 3G Capital şi compania Berkshire Hathaway, deţinută de Warren Buffett, care împreună deţin aproximativ jumătate din Kraft, au decis că răspunsul negativ al Unilever face imposibilă o tranzacţie "prietenoasă", susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...