Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cele mai importante 3 perioade de reduceri din an

Reducerile de preturi pentru produse sunt asteptate cu nerabdare nu doar de catre persoanele care dispun de un buget mic, ci de toti aceia care s-au obisnuit sa investeasca profitabil. In Romania exista 3 perioade pe an in care se fac reduceri substantiale la produse. Anul in curs au fost desfasurate deja soldarile de iarna, vor urma soldarile de vara si Black Friday 2017. Exceptie aceste perioade, romanii se mai pot bucura discounturi, promotii si lichidari de stoc pe tot parcursul unui an calendaristic.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2017 - 13:08

Reducerile de preturi pentru produse sunt asteptate cu nerabdare nu doar de catre persoanele care dispun de un buget mic, ci de toti aceia care s-au obisnuit sa investeasca profitabil. In Romania exista 3 perioade pe an in care se fac reduceri substantiale la produse. Anul in curs au fost desfasurate deja soldarile de iarna, vor urma soldarile de vara si Black Friday 2017. Exceptie aceste perioade, romanii se mai pot bucura discounturi, promotii si lichidari de stoc pe tot parcursul unui an calendaristic. Soldarile de iarna si de vara Atat soldarile de iarna cat si cele de vara se desfasoara anual, in perioada 15 ianuarie - 15 aprilie, respectiv 1 august - 15 octombrie. In cadrul acestor perioade de reduceri se includ, de regula, articole vestimentare, incaltaminte, obiecte de uz caznic, decoratiuni interioare. In perioada 15 ianuarie - 15 aprilie se desfasoara soldarile de iarna. Toate produsele comercializate in cadrul soldarilor de iarna trebuie sa fie specifice iernii si toamnei. Intre altele, acum pot fi achizitionate:

 • articole vestimentare si incaltaminte a caror desfacere are caracter sezonier (pulovere groase, geci, paltoane, fulare, cizme, ghete, echipament sportiv etc). Tot acum pot fi achizitionate cu pret mult redus blanuri, haine din piele. Reducerile la astfel de produse pot fi chiar si de 90%.
 • produse cosmetice dedicate sezonului de toamna - iarna.
 • aparate de incalzire si climatizare etc.

Produselor mentionate anterior li se mai pot alatura si altele, conditia este sa aiba caracter sezonier (sa fie utile doar iarna si toamna). De exemplu, nu pot fi comercializate electrocasnice, electronice, alimente si bauturi, dar nici produse de menaj a caror utilitate este dovedita tot anul. In perioada 1 august - 15 octombrie se desfasoara soldarile de vara. In mod similar soldarilor de iarna, in aceasta perioada se pot vinde doar produse cu caracter sezonier (utile primavara si vara). Intre altele, acum pot fi achizitionate:

 • confectii: tricouri, pantaloni scurti, rochii, maiouri etc.
 • incaltaminte: sandale, papuci decupati, saboti etc.
 • produse cosmetice dedicate sezonului primavara-vara.
 • aparate de climatizare specifice etc.

Black Friday Toate perioadele de reduceri declanseaza o frenezie generala, dar Black Friday, mai mult decat oricare alta. Unul dintre ponturile de care trebuie sa se tina cont in aceasta perioada tine de cercetarea pe care orice persoana trebuie sa o faca in copul identificarii produselor dorite. Sunt site-uri pe care utilizatorului online i se prezinta liste cu magazine participante la Black Friday - de aici trebuie sa se plece, deoarece magazinele sunt sortate in functie de tipul produselor pe care le ofera. Pe ecomunicate.ro de exemplu, utilizatorul online poate gasi comunicate de presa cu privire la promotiile black friday de la diverse magazine. In aceasta perioada, pot fi achizitionate de la automobile (in 2016 campania de Black Friday a inclus: Fiat, BMW, Audi, Jeep, Ford, Honda, Mini, VW etc.), produse IT, electronice, electrocasnice si gadget-uri, la produse fashion, cosmetice, marochinarie, produse Home/Deco, bijuterii, vacante s.a.m.d. Conditii care fac posibila vanzarea cu preturi reduse

 1. Orice perioada care propune vanzarea produselor la pret redus trebuie sa beneficieze de publicitate anterioara sau sa fie insotita de aceasta. De asemenea, trebuie sa fie anuntata sub denumirea pe care o are (Ex: soldare; promotii etc.)
 2. O alta conditie consta in anuntarea datei la care vor incepe vanzarile la pret redus dar si durata desfasurarii actiunii. Pentru soldari, de exemplu, legislatia in vigoare prevede doar doua perioade pe an (cele mentionate anterior) si o durata de 45 de zile, cel mult, pentru fiecare.
 3. Avand in vedere, ca toate reducerile de pret trebuie sa fie realizate Ñvizibil, lizibil si fara echivocî, la afisarea pretului comerciantii trebuie sa procedeze dupa cum urmeaza:
 • Pretul nou se afiseaza langa cel vechi, acesta din urma barat;
 • Langa suma care indica pretul nou sa se scrie Ñpret nouî, similar procedandu-se si in cazul pretului vechi ("pret vechi");
 • De asemenea, se poate afisa procentul de reducere si pretul nou langa pretul vechi (barat).

In perioada vanzarilor cu reduceri de pret, indiferent de tip, atentia cumparatorilor trebuie sa fie indreptata catre cel putin urmatoarele aspecte:

 • Reducerea anuntata de preturi este similara celei reale?
 • Pretul practicat de magazin este cel mai scazut pret propus in cadrul aceluiasi spatiu de vanzare in ultimele 30 de zile?
 • Sunt mentionate pe eticheta atat pretul vechi cat si pretul nou?

Citește totul despre:

Comentarii

loading...