Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Companie de asigurări a dobândit un profit record la puțin timp de la începerea activității

Într-o lume îngrijorată de dependența de asigurările auto, două firme performează în vânzările de RCA și ponderea acestora în totalul afacerilor pe care le administrează. Una este liderul pieței, City Insurance.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.02.2018 - 21:33

Această companie și-a început ascensiunea în urmă cu un an și jumătate. Cel puțin unul din trei șoferi români are, astăzi, RCA la City Insurance, în țara cu cea mai mare frecvență a accidentelor rutiere. Dar acesta este un motiv de îngrijorare doar pentru concurenții City, nu și pentru angajații de acolo, care își celebrează cu fast liderul informal. De ziua sa, Nicolae Mușat, acționar și fost director, a fost ridicat de angajații companiei la rang de "împărat" și reprezentat (foto) în costumul lui Napoleon, tronând asupra tuturor celorlalte firme din piața asigurărilor din România, informează profit.ro.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Fotografia obținută de Profit.ro arată că City Insurance nu pare să facă o tragedie din dependența de RCA (linie de asigurări care îi aduce 90% din venituri), ci dimpotrivă. Datele ASF arată că, după primele nouă luni din 2017, City Insurance ocupa prima poziție din piață, cu o cotă de aproape 17%, la concurență cu Euroins. Pe locul al treilea este Allianz Țiriac, prima companie cu nume la nivel internațional, cu un nivel mic de reclamații în ceea ce privește modul în care își despăgubește clienții și cu un portofoliu echilibrat al tipurilor de asigurări pe care le vinde. Paradoxal, City Insurance și-a pornit ascensiunea “imperială” în plin proces de redresare financiară, cu un deficit de capital de peste 30 de milioane de euro. Nu au contat restricțiile impuse de ASF, care sugera firmei să nu vândă, în 2016, mai mult de 75% din primele brute subscrise pe RCA în anul anterior. După un an 2017 fără precedent, City a încheiat pe poziția de lider și a început 2018 cu aprobarea unei majorări de capital de 20 de milioane de euro, care vine să completeze cele 50 de milioane de euro vărsate deja anul trecut de noul acționar majoritar, elvețianul Max Roesller.

 

Comentarii