9.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Ce implicații poate avea vânzarea firmei de asigurări City Insurance

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) „cere conducerii ASF și celorlalte instituții responsabile – respectiv Parlamentul României, Guvernului României, ANAF, Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și Direcției Naționale Anticorupție – să vegheze la respectarea legii”, în condițiile apariției unor zvonuri privind un proiect de vânzare a societății City Insurance.

„COTAR a transmis către aceste instituții o adresă de atenționare publică, în legătură cu presupusa tranzacție de vânzare a societății de asigurare-reasigurare City Insurance, dat fiind interesul legitim al transportatorilor și consumatorilor în legătură cu situația financiară și evoluția principalilor actori de pe piața de asigurări”, precizează un comunicat de presă publicat, la data de 14 aprilie 2021, de COTAR.

Potrivit COTAR, aceste semnale intervin în contextul în care, la data de 23 martie 2021, „Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul făcut de ASF, într-un proces deschis anul trecut de City Insurance, liderul pieței RCA, în urma unor sancțiuni legate de nereguli la soluționarea dosarelor de daună RCA. Printre măsurile dispuse de ASF în sarcina City Insurance se numără și un plan de măsuri care vizează, printre altele, majorarea capitalului social cu 16,5 milioane de euro”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă