19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieCe nu face o companie pentru a rămâne pe creasta valului

Ce nu face o companie pentru a rămâne pe creasta valului

Compania de tehnologie se află în mijlocul mai multor procese, în care este acuzată că a concediat angajaţii mai în vârstă, astfel că IBM are procese civile în California, Pennsylvania şi Texas.

 

Reinventare prin concedieri

„Am reinventat IBM în ultimii 5 ani prin targetarea oportunităţilor cu o valoare mai mare pentru clienţii noştrii. Compania angajează 50.000 de angajaţi în fiecare an”, a declarat compania.

IBM se confruntă de aproximativ şapte ani cu o scădere a cifrei de afaceri. În ultimii ani, au avut loc mii de concedieri, acestea vizând angajaţi din Statele Unite, Canada şi alte jurisdicţii cu salarii ridicate.

Măsura este o încercare de a reduce costurile şi a transforma forţa de muncă pentru a se putea adapta la noile tehnologii, acesta fiind o urmare a aderării întârziate la zona de cloud şi a revoluţiilor tehnologice.

Astfel, numărul angajaţilor IBM a scăzut la minimul a şase ani, la 350.600 de angajaţi la sfârşitul anului 2018, aceasta însemnând o reducere cu 19% comparativ cu anul 2013.

 

Target pe mileniali

Într-o depoziţie dintr-un caz de proces civil, Alan Wild, fost vicepreşedinte al resurselor umane din cadrul IBM, a mărturisit că a fost nevoit să concedieze între 50.000 şi 100.000 de angajaţi în ultimii doi ani, conform unui document înaintat Curţii de Justiţie din Texas.

În depoziţie, a fost menţionat faptul că IBM şi-a dorit să arate generaţiei de mileniali că nu este o companie bătrână sau învechită, iar scopul acestei mişcări a fost de deveni la fel de atractivă precum Google, Alphabet şi Amazon.

Organizaţia media ProPublica a publicat recent o investigaţie, găsind că IBM a concediat aproximativ 20.000 de angajaţi din Statele Unite, cu vârsta de 40 de ani sau peste în ultimii cinci ani.

 
 
 
 
 

 

Cele mai citite

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă