19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieBursa de la București, scăderi și creșteri în deschiderea ședinței de joi

Bursa de la București, scăderi și creșteri în deschiderea ședinței de joi

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, se apreciază cu 0,08%, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o pierdere de 0,51%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, creştea cu 0,18%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, se deprecia cu 0,02%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a coborât cu 0,29%.

Valoarea totală a schimburilor realizate joi dimineaţa pe Bursa de Valori Bucureşti se situa la 539.671 lei (115.834 euro).

Acţiunile UAMT se apreciau cel mai mult de pe piaţa principală, respectiv cu 13,74%, fiind urmate de titlurile Altur, cu 6,25%, şi SIF5 Oltenia, cu 1,44%.

Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Prefab, de 10,73%, la Grupul Industrial Electrocontact (-9,38%) şi Transelectrica (-2,12%).

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă