4.2 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăEconomieBăncile din China se angajează să acorde credite de 162 mld. dolari...

Băncile din China se angajează să acorde credite de 162 mld. dolari dezvoltatorilor

Cele mai mari bănci comerciale din China au promis cel puțin 162 de miliarde de dolari în credite noi pentru dezvoltatorii imobiliari, susținând măsurile recente de reglementare pentru a atenua criza de lichidități din acest sector și declanșând o creștere a acțiunilor imobiliare, notează Reuters.

Joi, trei bănci de stat au pregătit linii de credit în valoare de aproximativ 131 de miliarde de dolari pentru dezvoltatorii imobiliari, la o zi după ce alți trei creditori s-au angajat să acorde 31 de miliarde de dolari, răspunzând astfel apelului de sprijin lansat de Beijing.

În ultimele săptămâni, autoritățile au intensificat măsurile de sprijinire a dezvoltatorilor imobiliari, după ce mulți dintre aceștia nu și-au respectat obligațiile de plată a datoriilor și au fost nevoiți să oprească lucrările de construcție.

Perspectivele economice se înrăutățesc, de asemenea, din cauza reînnoirii blocajelor COVID-19 și a altor restricții în orașele din întreaga țară. China a raportat joi un nivel record de infecții cu COVID-19.

„Injecția” masivă și coordonată de lichidități în sectorul imobiliar a impulsionat joi acțiunile marilor dezvoltatori.

Country Garden, primul dezvoltator imobiliar din China în funcție de vânzări, a închis cu peste 20% mai sus, după ce presa de stat a anunțat joi că a primit o linie de credit de la Postal Savings Bank of China în valoare de cel puțin 50 de miliarde de yuani (7,00 miliarde de dolari).

China Vanke , CIFI Holdings și Greentown China au crescut între 8,4% și 18,4% la Hong Kong.

Un indicator care urmărește acest sector, indicele Hang Seng Mainland Property Index, a închis în creștere cu 6,8%.

PSBC a anunțat joi târziu că va oferi o finanțare totală de 280 de miliarde de yuani pentru Country Garden, precum și pentru alții.

Industrial and Commercial Bank of China, cea mai mare bancă din lume după active, a declarat, de asemenea, joi, că a fost de acord să ofere o finanțare de 655 de miliarde de yuani pentru 12 firme imobiliare, printre care Vanke, Longfor și Country Garden.

China Construction Bank Corp (601939.SS) a semnat acorduri de cooperare cu opt dezvoltatori imobiliari, printre care Vanke, Longfor și Midea, a relatat presa financiară Yicai. Niciun comentariu din partea băncii nu a fost disponibil imediat.

De asemenea, autoritatea de reglementare bancară din China a declarat joi că băncile au emis împrumuturi imobiliare în valoare de 2,64 trilioane de yuani și împrumuturi ipotecare în valoare de 4,84 trilioane de yuani din ianuarie până în octombrie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...
Ultima oră
Pe aceeași temă