Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

S-au majorat preţurile producţiei industriale în aprilie

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut în aprilie cu 0,4% faţă de luna precedentă şi cu 4,2% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2018 - 10:32

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut în aprilie cu 0,4% faţă de luna precedentă şi cu 4,2% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe marile grupe industriale, comparativ cu martie, creşteri s-au înregistrat la industria bunurilor intermediare (plus 0,54%), industria bunurilor de uz curent (0,51%) şi industria energetică (1,48%).

În industria bunurilor de capital, preţurile producţiei au scăzut cu 0,81%, iar în cea a bunurilor de folosinţă îndelungată cu 0,22%.

Raportat la aprilie 2017, preţurile producţiei industriale au urcat cu 5,43% în industria bunurilor intermediare, cu 2,97% în industria bunurilor de capital, cu 2,86% în cea a bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 2,73% în industria bunurilor de uz curent şi cu 5,36% în cea energetică.

Comentarii