9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieApar noi categorii de consumatori de energie, care schimbă piaţa

Apar noi categorii de consumatori de energie, care schimbă piaţa

Un alt efect este apariția de pachete de produse cu mai multe beneficii conexe, centrate pe comoditate și noutate. Se mai observă şi o mai mare atenție acordată sustenabilității și consumului responsabil de energie regenerabilă.

Aceste direcții au creat noi categorii de consumatori, cu motivații și comportamente diferite. Astfel, consumatorii preocupați de costuri sunt jumătate dintre respondenții la un sondaj de specialitate, prezentat la Aspen Energy Summit 2019.

Familiști, cu buget drămuit, acești consumatori simt nevoia să facă economii. Sunt orientați spre propriile nevoi imediate. Sunt interesați dacă o companie le poate oferi un preț mai bun sau alte avantaje materiale: centrale în rate, montaj sau service gratuit la echipamente.

“Consumatorii moderni sunt 20% dintre respondenți. Pasionați de tehnologie și gadgeturi, ei vor întreaga experiență. Caută pachete complete, care să le ofere acces la o gamă foarte variată de servicii.” studiu de piaţă prezentat la Aspen Energy Summit 2019

Consumatorii moderni sunt 20% dintre respondenți. Pasionați de tehnologie și gadgeturi, ei vor întreaga experiență. Caută pachete complete, care să le ofere acces la o gamă foarte variată de servicii. Sunt curioși, dispuși să încerce lucruri noi și discută cu cei apropiați despre experiențele lor, deci pot fi buni ambasadori. Nu sunt atât de sensibili la preț, dar sunt pretențioși la calitate.

Consumatorii responsabili sunt 30% din respondenții din acelaşi sondaj. Ei fac parte din noul val de consumatori premium, care trăiesc sănătos şi sunt interesați de protejarea mediului. Doresc să consume energie verde, din surse regenerabile. Sustenabilitatea este valoarea lor principală și aleg companii care comunică activ despre protejarea planetei.

 

Prosumatorii, ultima apariţie

Prosumatorii sunt o posibilă sub-categorie a acestor consumatori responsabili. Este vorba despre consumatorii care au mijloace proprii de producere a energiei, precum panourile solare. Surplusul de energie produs îl pot vinde distribuitorului zonal. România liberă a tratat in extenso acest subiect.

O analiză mai atentă a grupului-țintă arată că există o împărțire aproape egală între subiecţii interesați de chestiunea pieței de energie (52%) și cei dezinteresați (48%). Cu cât clienții sunt mai curioși și mai informați, există șansa să schimbe furnizorii.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă