17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăEconomieAdrian Câciu: Prioritatea Guvernului este de a reduce evaziunea fiscală

Adrian Câciu: Prioritatea Guvernului este de a reduce evaziunea fiscală

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a avut pe 18 ianuarie, în marja reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, o întâlnire cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie. Oficialul a precizat că prioritatea Guvernului este de a reduce evaziunea fiscală.

În cadrul discuției au fost prezentate măsurile bugetare ale Guvernului României în contextul asigurării sustenabilității finanțelor publice și propuneri privind modernizarea politicii de impozitare.

Adrian Câciu a vorbit despre prioritățile Guvernului la reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles

În prezentarea sa, ministrul român a subliniat respectarea angajamentului de adoptare în timp util a bugetului pentru anul 2022, forma acestuia reușind să evite retragerea prematură a sprijinului bugetar pentru atenuarea efectelor crizei pandemice și să creeze spațiu fiscal, în același timp.

Ministrul Adrian Câciu a pledat pentru atingerea unui echilibru între menținerea angajamentului țării noastre de revenire în limitele Pactului de Stabilitate și Creștere în anul 2024 și realizarea graduală a consolidării fiscale, ținând cont de nevoile ridicate de investiții publice.

Referitor la măsurile pentru susținerea investițiilor, ministrul român a menționat că, ”și în condițiile ajustării cheltuielilor totale, s-a asigurat majorarea semnificativă a cheltuielilor de investiții, cu peste 1pp, până la un nivel de 6,7% din PIB, în special prin utilizarea fondurilor externe nerambursabile puse la dispoziție de Uniunea Europeană”.

Câciu român a reiterat prioritatea Guvernului privind reducerea deficitului de TVA și de a combate evaziunea fiscală prin mecanisme puse la dispoziție atât de legislația națională, cât și de cea europeană.

Cele mai citite

Sylvia Hoișie, „mama” Polidinului, a murit la vârsta de 94 de ani

Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului, medicament care a salvat mii de vieți, a murit, marți, la vârsta de 94 de ani. Ea va fi înmormântată...
00:00:56

Expert german: carantină de 21 de zile pentru Monkeypox-Variola Maimuței

Un expert german în domeniul sănătății spune că o carantină de 21 de zile pentru Variola Maimuței ar fi o recomandare optimă pentru a...

Viktor Orban declară stare de urgență pentru efectele războiului din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți o a doua stare de urgență, de data aceasta susținând că este necesar pentru a face față...
Ultima oră
Pe aceeași temă