15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăCulturăTeatrului „Bulandra” prezintă în premieră spectacolul „Antigona”

Teatrului „Bulandra” prezintă în premieră spectacolul „Antigona”

Teatrul Bulandra prezintă premiera spectacolului „Antigona” de Sofocle. Spectacolul se va ține la Teatrul de Stat Constanţa deoarece instituţia de cultură din Bucureşti este închisă din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

 Primele reprezentanţii ale spectacolului regizat de Stathis Litvathinos – regizor elen format la Academia Rusă de Artă Teatrală din Moscova şi care a colaborat de-a lungul timpului cu cele mai importante teatre din Grecia – vor avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, şi duminică, de la ora 17:00.

 

Premiera online a avut loc pe 1 octombrie.

„Antigona” este rezultatul unui masterclass susţinut de Livathinos cu actori ai Teatrului „Bulandra”, cei selectaţi pentru distribuţia acestui spectacol fiind Alexandra Fasolă (Antigona), Anca Androne/ Silvana Negruţiu (Ismena), Cornel Scripcaru (Creon), Andreea Bibiri (Tiresias), Constantin Dogioiu / Alin State (Hemon), Ana Ioana Macaria (Euridice), Adrian Ciobanu (Paznicul), Lucian Ifrim (Mesagerul 1) şi Maria Veronica Vârlan (Mesagerul 2).

Scenografia a fost creată de Maria Miu şi Nina Brumuşilă, iar Daniel Jinga a compus muzica spectacolului.

„Din fericire, la Constanţa se poate încă juca teatru şi sperăm să o mai putem face şi de acum înainte, dacă regulile de prevenire a transmiterii virusului vor fi respectate strict de constănţeni, iar contaminarea va fi limitată. Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanţa sunt aplicate toate măsurile de protecţie – nebulizarea spaţiilor şi distanţarea atât în timpul accesului şi ieşirii, cât şi în timpul reprezentaţiilor – aşadar vizionarea spectacolelor nu implică riscuri”, a transmis Teatrul de Stat Constanţa.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă