Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teatrului „Bulandra” prezintă în premieră spectacolul „Antigona”

Scenografia a fost creată de Maria Miu şi Nina Brumuşilă, iar Daniel Jinga a compus muzica spectacolului.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

21.10.2020 - 20:50

Teatrul Bulandra prezintă premiera spectacolului „Antigona” de Sofocle. Spectacolul se va ține la Teatrul de Stat Constanţa deoarece instituţia de cultură din Bucureşti este închisă din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

 Primele reprezentanţii ale spectacolului regizat de Stathis Litvathinos - regizor elen format la Academia Rusă de Artă Teatrală din Moscova şi care a colaborat de-a lungul timpului cu cele mai importante teatre din Grecia - vor avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, şi duminică, de la ora 17:00.

 

Premiera online a avut loc pe 1 octombrie.

„Antigona” este rezultatul unui masterclass susţinut de Livathinos cu actori ai Teatrului „Bulandra”, cei selectaţi pentru distribuţia acestui spectacol fiind Alexandra Fasolă (Antigona), Anca Androne/ Silvana Negruţiu (Ismena), Cornel Scripcaru (Creon), Andreea Bibiri (Tiresias), Constantin Dogioiu / Alin State (Hemon), Ana Ioana Macaria (Euridice), Adrian Ciobanu (Paznicul), Lucian Ifrim (Mesagerul 1) şi Maria Veronica Vârlan (Mesagerul 2).

Scenografia a fost creată de Maria Miu şi Nina Brumuşilă, iar Daniel Jinga a compus muzica spectacolului.

„Din fericire, la Constanţa se poate încă juca teatru şi sperăm să o mai putem face şi de acum înainte, dacă regulile de prevenire a transmiterii virusului vor fi respectate strict de constănţeni, iar contaminarea va fi limitată. Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanţa sunt aplicate toate măsurile de protecţie – nebulizarea spaţiilor şi distanţarea atât în timpul accesului şi ieşirii, cât şi în timpul reprezentaţiilor – aşadar vizionarea spectacolelor nu implică riscuri”, a transmis Teatrul de Stat Constanţa.

Comentarii