Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

FOTO, VIDEO Tabloul “cenzurat” de la Galeria de Artă din Manchester

Într-un clip video prezentat de BBC, se pare că Galeria de Artă din Manchester a coborât pictura ”Hylas and the Nymphs” de pe peretele unde era expusă. Pictura din anul 1896 ilustra adolescente nud.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2018 - 15:49

Peretele pe care era expusă pictura, a devenit un spaţiu temporar pentru conversaţia despre: ”Ce este relevant în secolul 21”. Mai multe persoane însa, au lipit bileţele în care susţineau ideea ca acel tablou a fost cenzurat.

Gardianul Galeriei de artă a precizat că nu este vorba despre negarea existenţei acelui tablou. Alte persoane au susţinut ideea că arta trebuie apreciată pentru modul în care este ralizată si pentru ceea ce inseamnă ea de fapt.

Clare Gannaway, membră a Galeriei de Artă din Manchester, a declarat că  tabloul nu va fi aruncat, doar că, deşi fiecare pictură în parte are înseamnătatea ei în istorie, în zilele de astăzi aceasta nu este relevantă pentru anumite persoane.

Artistul Michael Browne, care a astistat la înlocuirea tabloului, a susţinut faptul că el nu este de acord cu această alegere.

Acesta nu este primul caz în care o pictură este ascunsă.  În  anul 2014, pictura “Portrait of Ms Ruby May” a fost dată jos din The Mall Gallery, Londra, deoarece era considerată “pornografică şi dezgustătoare”.

 

Comentarii