5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăCulturăFOTO, VIDEO Tabloul “cenzurat” de la Galeria de Artă din Manchester

FOTO, VIDEO Tabloul “cenzurat” de la Galeria de Artă din Manchester

Peretele pe care era expusă pictura, a devenit un spaţiu temporar pentru conversaţia despre: ”Ce este relevant în secolul 21”. Mai multe persoane însa, au lipit bileţele în care susţineau ideea ca acel tablou a fost cenzurat.

Gardianul Galeriei de artă a precizat că nu este vorba despre negarea existenţei acelui tablou. Alte persoane au susţinut ideea că arta trebuie apreciată pentru modul în care este ralizată si pentru ceea ce inseamnă ea de fapt.

Clare Gannaway, membră a Galeriei de Artă din Manchester, a declarat că  tabloul nu va fi aruncat, doar că, deşi fiecare pictură în parte are înseamnătatea ei în istorie, în zilele de astăzi aceasta nu este relevantă pentru anumite persoane.

Artistul Michael Browne, care a astistat la înlocuirea tabloului, a susţinut faptul că el nu este de acord cu această alegere.

Acesta nu este primul caz în care o pictură este ascunsă.  În  anul 2014, pictura “Portrait of Ms Ruby May” a fost dată jos din The Mall Gallery, Londra, deoarece era considerată “pornografică şi dezgustătoare”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă